Культура
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Вiвторок Квiтень 16, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Вiвторок, 10 Квiтень 2018 14:11

Українського режисера нагородили орденом Мистецтв Франції

Rate this item
(0 votes)

Українського режисера Влада Троїцького удостоїли престижної нагороди від Міністерства культури Франції — ордена Мистецтв і літератури.

Нагороду він прийняв із рук французького посла в Україні Ізабель Дюмон на відкритті фестивалю «Французька весна в Україні», повідомляє bit.ua.
«За досягнення в мистецтві та популяризацію української культури», — так звучить обґрунтування до отримання Троїцьким ордена.

Влад Троїцький уже більше десяти років співпрацює з Францією. Спочатку він возив туди постановки Театру «ДАХ», а тепер французька публіка знає і поважає групи Dakh Daughters і «ДахаБраха». У зв’язку з цим саме Троїцького обрали для постановки вуличного перформансу «Повітря», який відкривав 15-у «Французьку весну» 31 березня.
Нагадаємо: орден Мистецтв і літератури — це відомча нагорода Франції, яку з 1957 року вручають за професійні досягнення діячам різних сфер культури. Володарями цього ордена є Квентін Тарантіно, Джим Джармуш, Роман Поланскі, Девід Боуї, Брюс Вілліс, Шерон Стоун, Фаррелл Вільямс, Іггі Поп, Леонардо Ді Капріо та інші.
Серед українців орденом Мистецтв і літератури Франції раніше відзначали диригента Миколу Дядюру, політика, підприємця і мецената сучасного мистецтва Віктора Пінчука, перекладача Анатоля Перепадю, директора Кінофестивалю «Молодість» Андрія Халпахчі та директора Львівського історичного музею Романа Чмелика.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».