Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Середа, 26 Червень 2019 16:48

П'ять партій долають прохідний бар'єр

Rate this item
(0 votes)

П’ять партій мають шанси подолати 5-відсотковий бар’єр для проходження до Верховної Ради на майбутніх позачергових виборах — «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», «Європейська солідарність», «Батьківщина» та «Голос».
Про це розповіла голова правління Українського інституту соціальних досліджень імені Олександра Яременка Ольга Балакірєва під час презентації даних соціологічного дослідження громадської думки, повідомляє кореспондент Укрінформу.

«Лідером є «Слуга народу», яка серед тих, хто визначився і прийде на вибори, може набрати 45,3%, на другому місці — «Опозиційна платформа — За життя» (12,1%), на третьому місці — «Батьківщина» з показником 8,8%, далі — «Європейська солідарність» (8,4%), «Голос» (6,8%). Це ті політичні сили, які долають 5-відсотковий бар’єр», — зазначила Балакірєва.
Крім того, за її словами, за партію «Громадянська позиція» проголосували б 4,5% виборців, а за партію «Сила і честь» — 4,4%, тоді як решта партій набирають менше 4%.
Експерт також зауважила, що відповідно до результатів опитування декларована готовність узяти участь у голосування становить 78,5%. Водночас вона додала, що, враховуючи відповіді людей про їх місце перебування в день виборів, середня явка може становити 55%.
Опитування є загальнонаціональним, проводилось Українським інститутом соціальних досліджень імені Олександра Яременка і Центром «Соціальний моніторинг» з 13-го до 19 червня методом формалізованого інтерв’ю (face-to-face) за місцем проживання респондента. Стандартне відхилення +/-1,8%, участь в опитуванні взяли 3000 респондентів.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».