Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Квiтень 19, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 21 Червень 2019 01:00

Соціологи назвали п'ять патрій, що проходят до Ради

Rate this item
(0 votes)

П’ятивідсотковий бар’єр на виборах до Верховної Ради долають п’ять партій: «Слуга народу», «Опозиційна платформа — За життя», партія «Голос», «Батьківщина» та «Європейська солідарність».
Про це свідчать результати опитування, проведеного Соціологічною групою «Рейтинг» протягом 8–12 червня 2019 року.
«Лідером електоральних симпатій серед політичних сил є партія «Слуга народу», яку готові підтримати 47,1% тих, хто має намір голосувати і визначився із симпатіями. Також долають прохідний бар’єр «Опозиційна платформа — За життя» (11,1%), партія «Голос» (8,1%), «Батьківщина» (7,3%)», — йдеться у повідомленні.

Крім того, «Європейська солідарність» набирає 5,0%.
Партію «Сила і честь» готові підтримати 4,1%, партію «Громадянська позиція» — 2,2%, Радикальну партію — 2,1%, партію ВО «Свобода» — 2,1%, партію «Українська стратегія» — 1,9%, «Опозиційний блок» — 1,8%, «Самопоміч» — 1,2%. Рейтинг інших політичних сил — менше 1%.
При цьому згідно з даними опитування більше половини опитаних вірять у те, що партія «Слуга народу» подолає  5відсотковий виборчий бар’єр та потрапить до майбутнього парламенту. Близько 40% говорять так про партію «Батьківщина», третина — про партію «Опозиційна платформа — За життя», чверть — про партію «Європейська солідарність», кожен п’ятий — про партію «Голос».
Серед симпатиків політичних сил з відносно високим рейтингом більше 70% вірять у те, що їхні фаворити потраплять до Верховної Ради.
При цьому 77% опитаних висловили однозначну готовність взяти участь у голосуванні на дострокових виборах до Верховної Ради 21 липня 2019 року. Ще 12% зазначили, що скоріше готові брати участь, 8% — не голосуватимуть, 3% — не визначилися.
Опитування проводилося методом особистого формалізованого інтерв’ю (facetoface) серед населення України віком від 18 років і старше. Вибірка репрезентативна за віком, статтю, регіонами і типом поселення. Вибіркова сукупність: 2000 респондентів. Помилка репрезентативності дослідження: не більше 2,2%.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».