Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 22 Березень 2019 10:39

Волкер: поновлення переговорів з РФ можливе після виборів Президента України

Rate this item
(0 votes)

Черговий раунд переговорів між спецпредставником США по Україні Куртом Волкером та помічником президента Росії Владиславом Сурковим або іншим представником влади РФ можливий після проведення президентських виборів в Україні.
Про це Волкер розповів у середу, після свого виступу на конференції «Підтримка вільного демократичного розвитку України» в Конгресі США.

«Ще немає», — відповів представник американського уряду на запитання власного кореспондента Укрінформу про те, чи є вже домовленість про наступну зустріч з представником з російського боку.
«Ми продовжуємо перебувати на зв’язку з дипломатичними каналами, і я сподіваюсь, Росія буде готовою знову провести зустріч невдовзі після виборів (в Україні. — Ред.)», — зауважив Курт Волкер.
Нагадаємо: спеціальний представник США в переговорах по Україні Курт Волкер провів чотири зустрічі з помічником президента Росії Владиславом Сурковим. Вони відбулися у серпні 2017 року в Мінську, у жовтні і листопаді 2017 року — в Белграді, а також у січні 2018 року — в Дубаї. Після цього впродовж минулого року планувалося провести чергову зустріч, однак російська сторона відмовилася від цієї можливості.
На останніх переговорах рік тому в Дубаї представники Вашингтону представили пропозиції щодо введення миротворців ООН на схід України. Москва мала відповісти на ці пропозиції, втім досі офіційно цього не зробила.
Наразі Росія продовжує блокувати будьякі ініціативи щодо посилення міжнародного моніторингу на окупованих територіях України.
Курт Волкер також висловив сподівання, що російська сторона почне звільняти українських заручників і полонених після виборів Президента України.
«Ми проводимо прямі дискусії з росіянами, так само, як і наші європейські союзники», — відповів він на запитання власкора Укрінформу про те, як Сполучені Штати можуть допомогти Україні в процесі звільнення заручників з російського полону.
Водночас К. Волкер акцентував увагу, зокрема, на українських моряках, яких Росія захопила в полон разом з трьома кораблями в листопаді минулого року.
«Росіяни чітко заявили, що вони не звільнять моряків, яких вони ув’язнили, до того моменту, як пройдуть президентські вибори в Україні», — підкреслив представник американського уряду.

 

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».