Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

Четвер, 29 Листопад 2018 23:44

Ірина Геращенко: щоразу для підвищення рейтингу Путін організовує «войнушку»

Rate this item
(0 votes)

Клю­чо­ви­ми на­слід­ка­ми за­про­ва­джен­ня в Ук­раї­ні во­єн­но­го ста­ну ма­ють ста­ти по­си­лен­ня обо­ро­но­здат­но­сті дер­жа­ви, роз­бло­ку­ван­ня на­ві­га­ції на Азо­ві, мо­бі­лі­за­ція між­на­род­них парт­не­рів та кон­со­лі­до­ва­ний по­зов про­ти РФ до між­на­род­них су­дів.

Таку думку висловила перший заступник Голови Верховної Ради Ірина Геращенко у Facebook.

«На мою думку, ключовими наслідками введення ВС має стати таке: посилення нашої безпеки і обороноздатності, в першу чергу на Донбасі і регіоні Азовського та Чорного морів; зрив сценарію Путіна заблокувати нам навігацію і торгівлю, роботу наших портів, рибальство і транзит в акваторії Азовського моря; мобілізація наших міжнародних партнерів — європейських, G7, аби вони усвідомили рівень загроз і викликів на Азові; зрив можливих чергових військових провокацій і наступу РФ; подання консолідованого позову проти РФ до міжнародних судів; профілактичні контррозвідувальні дії в районі ВС», — написала вона.
Геращенко підкреслила, що у центрі уваги залишається доля захоплених росіянами моряків. «Вони — військовополонені московських піратів. Держава зобов’язана в першу чергу підтримати їх родини», — наголосила перший віце-спікер.
Вона також навела причини, чому Росія пішла на ескалацію в Азовському морі саме зараз.
Зокрема, вона нагадала, що росіяни розпочали «повзучу ескалацію» на Азові ще влітку, про що Президент України і влада неодноразово інформували суспільство і світ.
Саме тому Україна з вересня посилює свою присутність в акваторії, було прийняте рішення про створення нової бази дислокації в Бердянську. А у грудні заплановано розгляд резолюції щодо мілітаризації Чорного й Азовського морів на Генасамблеї ООН.
Як зазначила Геращенко, одним із найважливіших для Путіна напрямів війни проти України є знищення нашої економіки. «В 2016-му завдяки нашим доморощеним корисним ідіотам (пам’ятаєте «блокаду на крові»?) було вкрадено наші металургійні підприємства на окупованому Донбасі, які були перереєстровані на підконтрольній території і сплачували податки. Результат — втрата 1% ВВП і ринків експорту.
У Маріуполі й Бердянську знаходяться наші порти, й зараз їх робота фактично заблокована. Це — одна з цілей Путіна», — наголосила вона.
Крім того, додала політик, нині міжнародні партнери України зосереджені на власних кризах, і це також грає на руку Кремлю.
«Європа зайнята Брексітом. Франція переживає серйозну політичну кризу, через підвищення ціни на пальне там широкі протести. Канцлер Німеччини також зосереджена на внутрішніх політичних проблемах, Єврокомісія готується до приходу нових керівників.
Путін вміє вибирати момент для удару, коли всі зовнішні партнери зосереджені на власних кризах», — заявила Геращенко.
Ще однією причиною, на думку першого віце-спікера, є наближення виборів в Україні: «Путін прагне зробити все для зміни влади в нас і підіграти всім, аби не Порошенко».
Проте ключовою причиною політик вважає «катастрофічне» падіння рейтингу Путіна в РФ. «Й у таких випадках він завжди організовує якусь войнушку», — зауважила Геращенко.

Тре­ти­на ро­сі­ян не під­три­мує Пу­ті­на, 42% вва­жа­ють не­пра­виль­ним шлях роз­вит­ку Ро­сії — опи­ту­ван­ня.
Про це повідомляє «Левада-центр» за підсумками соціологічного дослідження.
Третина росіян (33%) не схвалюють діяльності президента РФ Володимира Путіна. Діяльність прем’єр-міністра Дмитра Медведєва не отримує схвалення 65% учасників опитування. Неправильним шлях розвитку Росії вважають 42% росіян, протилежну думку мають 47% громадян РФ.
Опитування було проведено 22–28 листопада по репрезентативній всеросійській вибірці міського та сільського населення серед 1600 респондентів у віці від 18 років і старше у 136 населених пунктах, 52 суб’єктах РФ.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».