Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Липень 2018 14:06

Хорватія оздоровить 100 українських сиріт і дітей військових

Rate this item
(0 votes)

Хорватія оздоровить 100 українських дітей, чиї батьки загинули внаслідок конфлікту на Сході України або виконують військовий обов’язок на передовій.
Про це повідомила у Facebook заступник голови Комітету Верховної Ради України з питань європейської інтеграції Марія Іонова.
«Вчора пізно вночі після дуже довготривалого переїзду до Хорватії на узбережжя Адріатичного моря прибули на відпочинок 100 наших діток — дітей із зони військового конфлікту на Сході України з категорії дітейсиріт (внаслідок російської агресії), позбавлених батьківського піклування, а також тих, батьки яких виконують військовий обов’язок на передовій», — написала Іонова.

Вона поінформувала, що домовленості про цей проект удалося досягти під час спільних робочих візитів віцепрем’єрміністра з питань європейської та євроатлантичної інтеграції Іванни КлимпушЦинцадзе та першого заступника Голови Верховної Ради України Ірини Геращенко у травні.
Уряд Хорватії взяв на себе витрати на проживання, харчування, розваги, а українські посадовці максимально оперативно відпрацювали всі фінансові, технічні й бюрократичні питання, пов’язані з поїздкою, зазначила Іонова.

Фото: Марія Іонова, Фейсбук

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».