Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 12 Серпень 2016 10:48

Путін погрожує відповісти Києву на «терор»

Rate this item
(0 votes)

Президент РФ Володимир Путін вважає, що Україна «переходить до практики терору», і погрожує відреагувати.
Про це він заявив на пресконференції, повідомляє «Інтерфакс».
«Ми, безумовно, повз таких речей не проходитимемо», — сказав він, прокоментувавши замах на ватажка «ЛНР» Ігоря Плотницького та звинувачення ФСБ у підготовці українською розвідкою терактів у Криму.
Путін пообіцяв, що влада посилить заходи безпеки.

* * *
7 серпня з багатьох частин анексованого Росією Криму стали надходити повідомлення про значну військову активність російських військ, із блокуванням деяких частин півострова і концентруванням військ в інших.
Зокрема, за повідомленнями, в деяких місцях Криму встановили блокпости, а місто Джанкой було повністю оточене російськими військами. Крім того, росіяни перекрили адміністративну межу Криму з материковою Україною і тривалий час не пропускали людей. Повністю рух відновився вранці 10 серпня.
При цьому російські чи проросійські джерела стали поширювати повідомлення про нібито напад на російську військову частину з перестрілкою неподалік адмінмежі й стверджувати, що до цього може бути причетна Україна.
У Міністерстві оборони України ці заяви відкинули як провокації. За даними українських силовиків, ідеться про маневри російських військ на півночі Криму. Російська влада окупованого півострова цю ситуацію до 10 серпня не коментувала.
10 серпня Федеральна служба безпеки РФ заявила про запобігання здійсненню в окупованому Криму терористичних актів, нібито підготовлених Головним управлінням розвідки Міністерства оборони України.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».