Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 27 Травень 2016 10:24

Політолог: третій рік президентства Петра Порошенка стане переломним

Rate this item
(0 votes)

Тре­тій рік пре­зи­дент­ства Пет­ра По­ро­шен­ка ста­не для ньо­го пе­ре­лом­ним пе­ріо­дом.
Таку думку на пресконференції в Укрінформі 24 травня висловив голова правління Центру прикладних політичних досліджень «Пента» Володимир Фесенко, повідомляє кореспондент агентства.
«Для Порошенка екватор третього року президентства буде переломним. Або йому вдасться нейтралізувати нинішні негативні тенденції, продемонструвати — хоча б частково — нового Петра Порошенка і сформувати собі фундамент на другий термін, або він зіткнеться з дуже серйозними проблемами», — зазначив Володимир Фесенко.

Досягненнями Петра Порошенка за другий рік його президентства Володимир Фесенко назвав успішну реалізацію зобов’язань України щодо безвізового режиму, збереження санкцій проти РФ, відносну стабілізацію ситуації на Сході України, пожвавлення процесу структурних реформ та зміцнення обороноздатності.
За його словами, Президенту вдається просувати свої ініціативи у Верховній Раді, але з великими зусиллями і певними репутаційними втратами.
«Щодо невдач Петра Порошенка — то це відсутність суттєвого прогресу у боротьбі з корупцією, дисонанс між тим, щоб «жити поновому» і успішно використовувати старі методи вирішення проблем. Інша проблема — особистісний внутрішній конфлікт Петра Порошенка між політиком і бізнесменом, що теж створює неоднозначне ставлення до нього», — резюмував він.
На думку Володимира Фесенка, ще одним недоліком Петра Порошенка є те, що він «полюбляє давати обіцянки, які складно виконувати, за що зараз певною мірою і розплачується».

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».