Суспільство
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Субота Квiтень 20, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 10 Квiтень 2015 17:45

Статус учасника бойових дій – добровольцям

Rate this item
(0 votes)

7 квітня народні депутати України ухвалили Закон «Про внесення змін до Закону України «Про статус ветеранів війни, гарантії їх соціального захисту» щодо статусу осіб, які захищали незалежність, суверенітет та територіальну цілісність України».
Відповідне рішення підтримали 274 нардепи.
«Метою прийняття закону є впорядкування кола осіб, які, беручи безпосередню участь в антитерористичній операції, захищають незалежність, суверенітет і територіальну цілісність України, що дозволить забезпечити належний рівень соціального захисту та гарантій цих осіб», — ідеться у пояснювальній записці до документа.


Закон, зокрема, доповнює статтю 6 діючого закону новим пунктом, яким надає право на встановлення статусу учасника бойових дій особам, які у складі добровольчих формувань територіальної оборони, що були створені державними чи громадськими організаціями або самоорганізувалися для захисту незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України, брали безпосередню участь в АТО, забезпечували її здійснення в районах АТО в період її проведення.
Закон також установлює право на встановлення статусу інваліда війни безпосереднім учасникам АТО з числа військовослужбовців, працівників кола добровольців, волонтерів, які стали інвалідами внаслідок поранення, контузії або каліцтва, одержаних під час безпосередньої участі в АТО, забезпеченні її проведення.
Крім того, закон доповнює перелік осіб, які можуть отримати статус учасника бойових дій, і військовослужбовцями державної і спеціальної служби транспорту, осіб рядового і начальницького складу Держслужби з надзвичайних ситуацій, Державної пенітенціарної служби.
Закон набуде чинності через місяць із дня опублікування.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».