Земля і люди
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 05 Жовтень 2018 10:42

На Донецьк, Авдіївку та Мар'їнку мовитимуть ще 20 українських ЗМІ

Rate this item
(0 votes)

Упродовж найближчих місяців із нової вежі у місті Гірник Донецької області почнуть мовити ще 12 FM-радіостанцій і 8 цифрових телеканалів, що охоплять Авдіївку, Мар’їнку та тимчасово окупований Донецьк і його околиці.
Про це повідомив член Національної ради з питань телебачення і радіомовлення Сергій Костинський на своїй сторінці у Facebook.
«Національна рада при погодженні Міністерства інформаційної політики України видає дозволи на тимчасове телерадіомовлення (за спрощеною процедурою) з міста Гірник Донецької області.

Уже протягом найближчих місяців +8 українських телеканалів і +12 радіостанцій зможуть охопити своїм ефірним сигналом одну з останніх «білих плям» на лінії розмежування, зокрема райони, де розташовані Авдіївка і Мар’їнка», — зазначив Костинський.
Водночас він додав, що потужний ефірний сигнал українських телерадіокомпаній буде спрямований із Гірника й на тимчасово окупований Донецьк і його околиці.
За словами члена Нацради, з 12 радіостанцій уже отримали дозволи на тимчасове мовлення «Армія FM», «UA: Українське радіо», «Радіо НВ», «Країна ФМ», «Вільне радіо», «Русское Радио Украина», RadioM, які нині перебувають на етапі запуску мовлення з Гірника.
Разом із тим очікують отримання аналогічних дозволів «Радіо «Голос Донбасу», «UA: Радіо «Промінь», Radio ROKS Ukraine, «Тризуб ФМ» і «Перець FM».
Окрім того, конкретизував Костинський, телеканали «UA: Перший», «UA: Донбас», UATV, «5 канал», «Прямий», ICTV, СТБ і «Донбасс» (ТРК «Украина») вже отримали дозволи на тимчасове мовлення і готуються до запуску в стандарті DVB-T2 із нового локального мультиплексу в Гірнику.
Ці телерадіокомпанії мають можливість розпочати мовлення з нової щогли висотою 190 м, монтаж якої в Гірнику здійснила компанія «Телемережі України».
«Нова щогла в зоні з особливим режимом мовлення є черговим прикладом якісної співпраці органів державної влади і комерційних інституцій у питаннях ефективної розбудови українського телерадіопростору», — підкреслив Сергій Костинський.
Також, за його словами, в найближчі місяці до 2 кВт буде збільшена потужність цифрового телевізійного мовлення з локального мультиплексу концерну РРТ у Волновасі Донецької області.
Таким чином, іще 7 цифрових телеканалів зможуть збільшити свою аудиторію в Донецькій області, зокрема на тимчасово окупованих територіях.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».