Розмаїття
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
П'ятниця Березень 29, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 30 Грудень 2016 01:07

Що подарувати дітям на Різдво?

Rate this item
(0 votes)

Це запитання щороку непокоїть батьків у всьому світі. З одного боку, все нібито зрозуміло: запитайте у дитини, чого їй хочеться, і проблема вирішена — вранці під ялиночкою з’явиться втілення дитячих мрій.
Але якщо ви хочете зробити сюрприз, можна порадити чудовий подарунок дітям від 4 до 13 років. Подаруйте своїй дитині дряпачку — незвичайний спосіб створення картин-гравюр. За допомогою ручки-гравера дитина акуратно штрихами по малюнку знімає верхній шар. Таким чином, виходить оригінальна картина-гравюра.
Дряпачки можна поділити за рівнем складності відповідно до віку дитини. Для старших дітей (10, 11, 12 років) — більш складні малюнки — замки, фортеці, космічні персонажі, а для малят — прості, де не потрібно особливих зусиль.

Такі подарунки дуже розвивають моторику рук. При роботі у дитини виробляється точність рухів, посидючість, прагнення до досягнення кінцевого результату. І їй буде дуже приємно прикрасити свою кімнату зробленою своїми руками картинкою або подарувати її батькам.

 

РІЗДВЯНІ СТРАВИ — ДЛЯ КОЖНОЇ КРАЇНИ СВОЇ

Напередодні Різдва дотримується особливо суворий піст, що отримав назву Пилипівка. У Святвечір вживається в їжу сочиво — зварене з медом пшеничне або ячмінне зерно.
У день Різдва прийнято збиратися всією сім’єю за різдвяним обідом, а святковий стіл прикрашають традиційні страви — для кожної країни свої.
В Англії обов’язкові страви на Різдво — запечена в духовці індичка під соусом з аґрусу і різдвяний пудинг, який обливають ромом, підпалюють і палаючим ставлять на стіл.
У США на різдвяний обід подають індичку під журавлинним соусом.
У Франції свято не свято, якщо за різдвяним столом немає індички, запеченої в білому вині. Ще тут їдять устриці, паштет з гусячої печінки, сири і п’ють шампанське.
У Данії їдять качку чи гуску, фаршировані яблуками, рисовий пудинг або солодку рисову кашу з корицею і родзинками.
В Ірландії на Різдво готують індичку або окіст, у Греції — індичку у вині, в Литві і Німеччині — смажену гуску.
Німці на Різдво обов’язково ставлять на стіл тацю з яблуками, горіхами, родзинками і марципанами.
У Китаї, де живе досить багато християн, на Різдво готують імператорську страву — знамениту качку по-пекінськи.
А ось на святкових столах Австрії, Угорщини, балканських країн ніколи не буває різдвяної гуски, качки, курки, індички. Там вважають, що птицю їсти цього вечора не можна — відлетить щастя.
Укрінформ

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».