Проблема
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Квiтень 25, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 16 Вересень 2016 12:34

Роз'яснення мінсоцполітики України з приводу такого обмеження для оформлення субсидії, як оноразова покупка, що перевищує 50 тисяч гривень

Rate this item
(0 votes)

Про­даж квар­ти­ри чи бу­дин­ку НЕ вхо­дить у пе­ре­лік кри­те­рі­їв, які по­збав­ля­ють пра­ва на от­ри­ман­ня суб­си­дії. Біль­ше то­го, про факт про­да­жу квар­ти­ри гро­ма­дя­ни НЕ зо­бов’­яза­ні ін­фор­му­ва­ти ор­га­ни со­ці­аль­но­го за­хис­ту.

Водночас звертаємо увагу, що дохід від продажу квартири має бути задекларований у наступному році. Він буде враховуватися при розрахунку розміру субсидії на наступний період, скажімо у 2017–2018 рр.
Якщо родина здійснила покупку, що перевищує 50 тис. грн на момент отримання субсидії, безповоротну державну допомогу у сплаті житловокомунальних послуг їй НЕ припинять надавати. Підтвердження цьому є діючий нормативноправовий акт. Факт такої купівлі впливає на право на призначення субсидії на наступний термін.
На оформлення субсидії також НЕ впливає вартість майна, отриманого у спадок або у подарунок.

Цей дохід НЕ включається до сукупного доходу сім’ї і НЕ береться до уваги при розрахунку розміру субсидії.
Також звертаємо увагу, що наявність у власності двох житлових приміщень, двох автомобілів також НЕ впливає на право отримання субсидії. Береться до уваги офіційний дохід, який приносить це майно.
Якщо сім’я придбала квартиру у кредит, то при визначенні її права на субсидію враховується сума першого внеску. Якщо ця сума перевищує 50 тис. гривень, субсидія може бути призначена за рішенням Комісії на підставі акта обстеження матеріальнопобутових умов проживання.
Винятком також є і медичні послуги. Якщо людина оплатила операцію і сума перевищує 50 тис. грн, це НЕ позбавляє її права на субсидію.
Субсидія не призначається у випадку, якщо будьхто з зареєстрованих у житловому приміщенні членів сім’ї протягом 12 місяців перед зверненням за призначенням житлової субсидії здійснив купівлю земельної ділянки, квартири (будинку), автомобіля, будівельних матеріалів або одноразово оплатив послуги з будівництва, ремонту квартири чи будинку, автомобіля на суму, яка перевищує 50 тис. гривень. Однак і тут є винятки. Держава готова йти назустріч тим сім’ям, які реально потребують допомоги у сплаті житловокомунальних послуг.

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».