Наука і техніка
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Четвер Березень 28, 2024

Шановні читачі! 15 червня 2018 року газеті "Демократична Україна"

(до жовтня 1991р. - "Радянська Україна") виповнилося 100 років!

 

П'ятниця, 15 Липень 2016 16:09

«Антонов» на міжнародних оглядинах у Фарнборо

Rate this item
(0 votes)

На по­чат­ку цьо­го тиж­ня — в по­не­ді­лок, 11 лип­ня, — у Ве­ли­кій Бри­та­нії на аеро­дро­мі у Фарн­бо­ро від­крив­ся й ни­ні пра­цює один із най­біль­ших і най­ві­до­мі­ших у сві­ті Між­на­род­ний авіа­цій­но-кос­міч­ний са­лон, який за тра­ди­цією про­во­дить­ся там раз на два ро­ки. 
Се­ред ба­га­тьох йо­го учас­ни­ків є і флаг­ман авіа­бу­дів­ної га­лу­зі Ук­раї­ни — дер­жав­не під­при­єм­ство «Ан­то­нов».

Основним експонатом, який представлений ДП «Антонов» на Міжнародній виставці, як розповіли кореспонденту «Демократичної України» у прес-службі підприємства, став новий багатоцільовий транспортний літак Ан-178.
Ця машина (вона оснащена двома турбореактивними двигунами і має вантажопідйомність 18 тонн) може випускатися у різних варіантах не лише для цивільних вантажних перевезень (саме такий експонується на салоні).

Розробники проекту Ан-178 передбачили можливість використання літака і для військово-транспортних потреб.

Фахівці авіабудування з різних країн світу, що зібралися в ці липневі дні у Фарнборо, і представники різноманітних компаній — експлуатантів авіаційної техніки (серед яких можуть бути потенційні замовники), і широка глядацька публіка (звичайні відвідувачі виставки) отримали нагоду побачити український транспортний Ан-178 не тільки на землі — в експозиції, розгорнутій на аеродромній стоянці, а й у небі — під час демонстраційних польотів, передбачених програмою Міжнародного салону.
Пілотує літак екіпаж ДП «Антонов», який очолює командир — досвідчений льотчик-випробувач Андрій Спасібо, котрий свого часу вперше підняв цю машину в повітря і разом із колегами провів на ній комплекс різноманітних випробувальних польотів, а наприкінці минулого тижня здійснив переліт на Ан-178 з аеродрому льотно-випробувальної бази «Антонова», що поблизу Гостомеля на Київщині, до британського Фарнборо.
Крім показаного на цьому салоні у натуральному вигляді транспортного Ан-178, державне підприємство «Антонов» на виставковому стенді демонструє — у макетах — низку інших своїх творінь. Це, зокрема, моделі різних варіантів пасажирських лайнерів із сімейства Ан-148, котре вже має чималу льотну біографію, а також модель нового транспортного літака Ан-132, перший дослідний зразок якого нині будується в Києві в одному із складальних цехів ДП «Антонов».
Делегацію фахівців цього державного підприємства на Міжнародній виставці у Фарнборо (конструктори, інженери-технологи, випробувачі тощо) очолює президент ДП «Антонов» Олександр Коцюба, який став керівником колективу в червні 2016-го, а до цього протягом року (з червня 2015-го) працював там першим віце-президентом.
Зазначимо, що така нещодавня кадрова зміна у менеджменті ДП «Антонов» пов’язана з тим, що попередній очільник цього підприємства — його президент Михайло Гвоздьов — у червні нинішнього року керівництвом державного концерну «Укроборонпром» був переведений (із службовим підвищенням) на іншу посаду: він став головою ради директорів новосформованої корпорації «Українська авіабудівна компанія», яка має об’єднати потенціали і координувати діяльність різних вітчизняних підприємств цієї галузі.
...Тижнева за тривалістю програма Міжнародного авіаційно-космічного салону, розпочата у британському Фарнборо 11 липня, завершиться в неділю, 17 липня, після чого літак Ан-178 та інші експонати ДП «Антонов» і фахівці підприємства, які зараз працюють на виставці, повернуться з Великої Британії в Україну.

Вадим ФЕЛЬДМАН

Останнi новини


Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань – гіперпосилання) на «DUA.com.ua».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню
та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».