Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ПЕРША ПОРАЗКА МИРОНА МАРКЕВИЧА
У 16-му турі чемпіонату України з футболу у прем’єр-лізі харківський «Металіст» зазнав першої поразки в сезоні. І це коштувало команді Мирона Маркевича лідерства в національній першості, адже переслідувачі очок не втрачали.

Донецький «Шахтар» здобув перемогу в Ужгороді. Підопічні Мірчі Луческу в цьому матчі створили моментів на дві чи три гри, але забили лише двічі. Причому перший гол, який влетів у ворота Надя, схоже, був забитий з положення поза грою. Але оскільки це було вже в другому таймі, та ще й за рахунку 0:0, то арбітр Віктор Швецов не особливо зважав на протести воротаря «Говерли», який апелював до бокового рефері.
Загалом суддівство у цьому матчі можна назвати поблажливим до донеччан. На початку гри «Шахтар», особливо не вмикаючи швидкості, втратив кілька стовідсоткових моментів забити. Після двадцятої хвилини «Говерла» призвичаїлася до гри гостей. Зустрічали бразильських легіонерів суперника в момент прийому м’яча, і така гра гостям була не до вподоби.
У «Говерли» стало більше простору, і їхні атаки будувалися через довгі передачі на Нікулае та Савіча. «Говерла» також у цьому матчі мала не один шанс забити. Гарні моменти втратили той же Савіч, Лисенко, Нікулае та Ле Таллек. Захисники «гірників» досить часто помилялися, і щастя гостей, що ужгородські нападники цим не скористалися.
У другому таймі «Шахтар» урятував гол Кривцова. А другий м’яч, який забив Едуардо, зняв усі питання щодо переможця цієї гри. «Говерла» намагалася забити хоча б гол престижу, але так і не зуміла пробити П’ятова, котрий кілька разів рятував «Шахтар» від неприємностей.
Харківський «Металіст» зазнав розгромної поразки у Донецьку в поєдинку з «Металургом». На три м’ячі, які побували у воротах Горяїнова, харків’яни не змогли нічим відповісти, і закономірно втратили не лише три очки, а й перше місце в таблиці.
Від перших хвилин поєдинку на полі точилася рівна боротьба. «Металіст» намагався грати у свій звичний футбол, проте суперник діяв дуже щільно і не давав харків’янам працювати з м’ячем. Як наслідок — із гри випали Девіч і Хав’єр, якому Маркевич виділив достатньо ігрового часу, проте гравець не виправдав покладених на нього надій. Окрім проблем, попереду у «Металіста» раз по раз з’являлися непорозуміння в захисній лінії, чим удало скористалися Лазіч із Чечером, які забили майже ідентичні м’ячі після подач із флангів. За рахунку 2:0 суперники пішли на перерву, і здавалося, що на другий тайм Маркевич свою команду все ж налаштує.
Проте, як показала гра, порядок дійсно б’є клас. Вихід Гоменюка замість Едмара особливої гостроти атакам харків’ян не приніс, а єдиний реально гольовий момент «Металіста» створив Гомес, після удару якого м’яч рикошетом від захисника влучив у поперечину. У Маркевича залишався джокер Бланко, на вихід якого і було зроблено ставку, однак і тут заміна не спрацювала.
Черговий фланговий провал харків’ян завершився прострільною передачею Болбата, після якої м’яч рикошетом від Пшеничних влетів у сітку воріт «Металіста». Після цього гості вже не прагнули відігратися, а господарі навіть були близькими до того, щоб збільшити перевагу над лідером чемпіонату, однак Лазічу забракло влучності.
Від поєдинку «Волині» та «Динамо» у Луцьку експерти та вболівальники очікували справжньої битви. Киянам цього сезону й так важко даються виїзні поєдинки, а тут ще їм довелося перелаштовуватися зі штучного газону в Туні до важкого в’язкого поля на «Авангарді», яке пристойно виглядає чомусь лише влітку.
Але на щастя, цього вечора в Луцьку не було дощу. На поєдинок «Волинь» — «Динамо» прийшло доволі багато глядачів, які хотіли продовження переможної ходи від своїх улюбленців. На «Авангарді» рідко заповнюються центральні трибуни, а тут вільні місця були тільки за воротами. І то з одного боку, адже з іншого розмістилася чимала кількість прихильників «біло-синіх».
Зустріч розпочалася у швидкому темпі. Уже на 30-й секунді голкіпер киян Шовковський забрав м’яч після удару Скоби, натомість його візаві Неділько відвів загрозу після гарматного пострілу Безуса. А на сьомій хвилині Олександр Дердо призначив пенальті у бік «Волині». З першої спроби Гусєв голкіпера переграв, але в той момент у штрафному майданчику було вже четверо гравців господарів. Арбітр справедливо попросив перебити пенальті.
З іншого боку, виникає запитання, чому він не покарав жовтими картками тих футболістів, які завадили пробиттю? А те, що Гусєв не забив після повторного удару, — це вже інша історія. Після невикористаного одинадцятиметрового «Динамо» заволоділо ініціативою, і в середині тайму Безус, обігравши Гусєва, з другої спроби пробив Неділька — 1:0. Та щастя киян тривало недовго.
Нємчанінову вдався неймовірно красивий удар у дальню «дев’ятку» — Шовковський лише поглядом провів м’яч. Але піти на перерву за нічийного рахунку «Волинь» не змогла. Провал у центрі захисту завершився передачею Ідейє на вільного Ярмоленка, і рахунок став 2:1 на користь столичної команди. У другому таймі хотілося побачити від «Волині» продовження, але двигуна наставника команди Віталія Кварцяного на чотири тайми проти грандів українського футболу не вистачило.
Луцька команда у другій 45-хвилинці кудись зникла. Шовковський у другому таймі відверто нудьгував. А «Динамо» по-справжньому розійшлося. Гусєв пригадав свої молоді часи, зім’явши на своєму фланзі своїх суперників. Не схибили й Ідейє та Ярмоленко, які довели поєдинок до розгромного. Хай там як, а «Динамо» скоротило відстань від першого місця, куди піднявся «Шахтар», до п’яти очок. І вже часом думаєш, чи справді потрібно піддавати критиці роботу Олега Блохіна? Так, вона — не ідеальна. Але цього року очки втрачають усі. Тож боротьба за чемпіонство та призові місця ще попереду.

Результати матчів 16-го туру:
«Іллічівець» (Маріуполь) — «Металург» (Запоріжжя) — 3:1
Голи: 1:0 — Опанасенко (2, авт.), 2:0 — Майкон (33), 3:0 — Довгий (50), 3:1 — Матяж (70)
«Зоря» (Луганськ) — «Таврія» (Сімферополь) — 0:0
«Ворскла» (Полтава) — «Карпати» (Львів) — 2:2
Голи: 0:1 — Зеньов (5), 1:1 — Чеснаков (14), 1:2 — Костевич (28), 2:2 — Даллку (41)
«Говерла» (Ужгород) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Кривцов (54), 0:2 — Едуардо (72)
«Металург» (Донецьк) — «Металіст» (Харків) — 3:0
Голи: 1:0 — Лазіч (23), 2:0 — Чечер (33), 3:0 — Пшеничних (80, авт.)
«Чорноморець» (Одеса) — ФК «Севастополь» — 2:0
Голи: 1:0 — Антонов (15), 2:0 — Рієра (31)
«Волинь» (Луцьк) — «Динамо» (Київ) — 1:4
Голи: 0:1 — Безус (22), 1:1 — Нємчанінов (26), 1:2 — Ярмоленко (35), 1:3 — Ідейє (66), 1:4 — Ярмоленко (70)
«Арсенал» — «Дніпро» — матч не відбувся.
також у паперовій версії читайте:
  • «ДНІПРО» ЗДОБУВ ЄВРОВЕСНУ
  • СЛІДАМИ ЛОМАЧЕНКА
  • УКРАЇНА — ФРАНЦІЯ: МАТЧ ЖИТТЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».