Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
«ДРАМА.UA» ПРЕЗЕНТУЄ ЄВРОПЕЙСЬКИЙ ТЕАТРАЛЬНИЙ АВАНГАРД
Найактуальніші зразки сучасної європейської драматургії можна буде побачити у Львові 21–24 листопада, повідомляє i-pro.kiev.ua. IV Фестиваль «Драма.UA» презентує останні постановки прогресивних театрів із Німеччини, Польщі, Росії, Чехії та Словаччини. На чотирьох театральних майданчиках вистави покажуть сім театральних колективів, які стоять в авангарді театрального процесу Центральної та Східної Європи: Futur 3 (Кельн), Ad Spektatores (Вроцлав), Драматичний театр імені Єжи Шанявського (Вальбжих), Feste (Брно), Studio 12 (Братислава), Центр сучасної драматургії (Єкатеринбург).

Досягнення української сцени представлятиме Новий драматичний театр на Печерську (Київ) із виставою «Корабель не прийде», що отримала дві нагороди на конкурсі «Київська пектораль-2013»: за найкращу камерну виставу року і найкращу сценографію.
Сучасна театральна мова та амбітні театральні проекти, представлені на «Драмі.UA», пропонують сміливі інтерпретації різних аспектів життя соціуму і сім'ї, воєн та капіталізму, сучасного мистецтва і жіночої інтимності, світу дитинства та політичних утопій.

«ДЖЕРЕЛО НЕВИЧЕРПНЕ»
У Музеї історії Києво-Печерської лаври Національного Києво-Печерського історико-культурного заповідника відкрилася виставка «Джерело невичерпне». Акція проводиться в рамках святкування Дня української писемності та мови, Дня пам'яті преподобного Нестора Літописця та 900-річчя «Повісті временних літ», повідомляється на сайті заповідника. Святий преподобний Нестор Літописець вважається автором трьох праць — «Повісті временних літ», «Житія преподобного отця нашого Феодосія Печерського» і «Читання про святих мучеників Бориса і Гліба».
«На виставці можна дізнатися про історію написання та дослідження «Повісті временних літ», її ролі у формуванні християнського світогляду населення середньовічної Русі й про вшанування преподобного Нестора Літописця в наш час», — зазначається в повідомленні.
В експозиції представлено, зокрема, ікони, «Служебник» 1763 року типографії Києво-Печерської лаври, пластичну реконструкцію (бюст) «Преподобний Нестор Літописець», виконану 1987-го Сергієм Нікітіним. Можна ознайомитися і з матеріалами наукових конференцій «Несторівські студії», які від 2003-го щороку проводять у заповіднику, а також з інформацією про вчених-дослідників «Повісті временних літ».
також у паперовій версії читайте:
  • ПЕРСОНАЛЬНА ВИСТАВКА БОРИСА МИХАЙЛОВА
  • ПРЕДСТАВЛЕНО РОБОТИ БРИТАНСЬКОГО ГУРУ ПЕЙЗАЖНОЇ ФОТОГРАФІЇ
  • ART KYIV CONTEMPORARY: 30 ПРОЕКТІВ СУЧАСНИХ ХУДОЖНИКІВ
  • ОГЛЯД ТРАДИЦІЙНОГО НАРОДНОГО МИСТЕЦТВА
  • У ДНІПРОПЕТРОВСЬКУ ПОКАЖУТЬ «СКАРБ ТИБЕТУ»
  • НОВИЙ МІСТИЧНИЙ АЛЬБОМ ILLARIA
  • ВИСТАВУ ПРО ЕНДІ ВОРХОЛА ПОКАЖУТЬ У КИЄВІ
  • РОЗДАЛИ НАГОРОДИ MTV EUROPE MUSIC AWARDS
  • ПЕРЕМОГА НА МІЖНАРОДНОМУ КОНКУРСІ «ЗОЛОТА КЛАВІША»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».