Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СІМ ЧУДЕС КИЄВА
Оргкомітет акції «7 чудес Києва» нагородив переможців, повідомляє i-pro.kiev.ua. Це — ІV етап всеукраїнської акції «7 чудес України», започаткованої 2007 року. За цей час визначені «7 історико-архітектурних чудес України», «7 природних чудес» та «7 чудес України: замки, фортеці, палаци».

Акція «7 чудес Києва» стартувала на початку року. Під час її першого етапу фахівці відібрали 30 об'єктів-фіналістів, які далі змагалися за почесне звання. З травня розпочалося інтернет-голосування, де кожний охочий мав змогу обрати свої сім чудес Києва. Паралельно методом анкетування опитували експертів.
Переможцями стали (за абеткою): Андріївська церква та Андріївський узвіз, Будинок з химерами, Видубицький монастир, Володимирський собор, Києво-Могилянська академія та Старий Поділ, Києво-Печерська лавра, Софія Київська. Спеціальними нагородами відзначено спецномінантів акції: Михайлівський Золотоверхий собор як найвизначніший з-поміж відтворених об'єктів Києва, а також Миколаївський костел і Національний художній музей як дві визначних пам'ятки столиці, які потребують негайної реставрації за підтримки держави. За традицією, про переможців акції «7 чудес Києва» відзнімуть телевізійні передачі.

У НІКІТСЬКОМУ БОТСАДУ ОБЕРУТЬ«ПРИНЦЕСУ БАЛУ»
Популярна виставка «Бал хризантем» у Нікітському ботанічному саду відкриється 15 жовтня цвітінням дрібноквіткових хризантем, повідомляє unn.ua.
Ювілейна, 60-та за ліком виставка представить понад 280 сортів хризантем вітчизняної та зарубіжної селекції, з них 20 — новинки колекції. Традиційно на «Балу хризантем» оберуть «Королеву балу» (з крупноквіткових хризантем) і вперше — «Принцесу балу»(з дрібноквіткових).

ТРОЯНДУ НАЗВУТЬ НА ЧЕСТЬ ДОНЕЦЬКА
Голландська компанія Roath BV назве нову садову троянду Power and Beauty (Сила і краса) на честь Донецька, який по праву вважається квітковою столицею України, повідомляє Укрінформ. Цього місяця голландці презентують місту символічні перші п'ять кущів, привезені з тестових полів.
Наступну партію — 100 кущів троянд «Сила і краса» компанія передасть Донецьку для посадки навесні 2014 року. Це стане початком співпраці компанії Roath BV з управлінням благоустрою і комунального обслуговування міської ради та Донецьким ботанічним садом з метою створення морозостійкої садової троянди. Окрім цього, донецькі партнери запрошують голландських гостей взяти участь у спільній посадці квіткової продукції в рамках весняного міського місячника з благоустрою 2014 року.
Навесні Донецьк був прикрашений тисячами голландських тюльпанів і трояндами — головними символами шахтарської столиці. Пишність цього квітучого міста надихнула голландських селекціонерів на створення нового виду троянди.
також у паперовій версії читайте:
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • РЕКОРДИ
  • ЕКСПО
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».