Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ДВАДЦЯТИРІЧЧЯ «ОКЕАН ЕЛЬЗИ» СВЯТКУВАТИМЕ НА «ОЛІМПІЙСЬКОМУ»
21 червня 2014 року на столичному стадіоні «Олімпійський» відбудеться концерт «Океана Ельзи», присвячений 20-річчю гурту, повідомляє moemisto.com.ua. За словами вокаліста Святослава Вакарчука, музиканти мають намір поставити тим самим жирну крапку і подумати, що робити далі. Концерт буде нетиповим. Але решта — поки секрет.

Навесні з гурту пішов гітарист Петро Чернявський. Тоді вони запросили до себе сербського музиканта Владіміра Опсениця. Влад — наполовину українець, бо його мама родом із Харкова, пояснює Вакарчук. Гурт «Океан Ельзи» створено 12 жовтня 1994 року у Львові.

ДО КИЄВА ПРИЇДЕ ЛОНДОНСЬКИЙ ТЕАТР «ГЛОБУС»
Київ відвідає з гастролями лондонський Театр «Глобус» у межах святкування 450-річчя від дня народження Вільяма Шекспіра, повідомляє i-pro.kiev.ua. Про це розповів директор Британської ради в Україні Мартін Дауелл.
До ювілею великого драматурга театр має намір провести масштабні гастролі своєї трупи. Виставу за п'єсою Шекспіра «Гамлет» планують показати у всіх 205 країнах світу. Від 23 квітня 2014 року «Глобус» почне дворічні гастролі. Україна — одна з країн, що стоять на початку списку — «Глобус» приїде до Києва у травні 2014 року. Вистава «Гамлет» запланована на 24 травня і буде проведена просто неба.
Лондонський Театр «Глобус» засновано 1599 року на кошти акторської трупи під назвою Lord Chamberlain's Men, до якої належав Шекспір. 1613-го театр згорів, але його відбудували і в такому вигляді він проіснував до 1642 року. Сучасний «Глобус» зведено 1997 року недалеко від того місця, де стояв оригінальний. Як і в єлизаветинську епоху, театр ставить лише п'єси Шекспіра і всіляко популяризує його спадщину.
також у паперовій версії читайте:
  • КНИГУ КОЕЛЬЙО ПЕРЕВИДАДУТЬ УКРАЇНСЬКОЮ
  • «ПРИВИД БРОДИТЬ» У СТОЛИЦІ
  • YOUTUBE ЗАСНУВАВ ВЛАСНУ МУЗИЧНУ ПРЕМІЮ
  • «ПРЯМА ТРАНСЛЯЦІЯ» БУДЕННОСТІ
  • ВСЕ ПРО КИСЕНЬ
  • ФОТОВИСТАВКА ДО 100-РІЧЧЯ БАЛКАНСЬКИХ ВОЄН
  • ВІДОМІ АМЕРИКАНСЬКІ ДЖАЗМЕНИ ЗАВІТАЮТЬ В УКРАЇНУ
  • КОНКУРС ПІСЕНЬ НА СЛОВА ТАРАСА ШЕВЧЕНКА
  • ПОСТАПОКАЛІПТИЧНА РЕАЛЬНІСТЬ
  • ДНІ УКРАЇНСЬКОЇ КУЛЬТУРИ У ЧЕХІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».