Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
КАБМІН СХВАЛИВ ПРОЕКТ УГОДИ ПРО АСОЦІАЦІЮ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА ЄС
Кабінет Міністрів України схвалив проект Угоди про асоціацію між Україною та Європейським Союзом, повідомили в прес-службі уряду.
Україна і ЄС почали переговори про нову угоду в 2007 році. 30 березня 2012 року сторони парафували Угоду про асоціацію й поглиблену та всеосяжну зону вільної торгівлі.

Разом із тим упродовж 2012 року з боку ЄС неодноразово лунала критика щодо ситуації в Україні, зокрема щодо застосування до колишніх урядовців вибіркового правосуддя.
10 грудня 2012 року Рада закордонних справ ЄС схвалила висновки щодо України, в яких висловила готовність підписати Угоду про асоціацію між Україною і ЄС на саміті Східного партнерства у Вільнюсі в листопаді 2013 року за умови, що Київ продемонструє рішучі дії й відчутний прогрес у реформуванні виборчого законодавства, вирішенні проблеми вибіркового правосуддя та продовженні реформ у рамках порядку денного асоціації.

* * *

Комісар ЄС з питань розширення та європейської політики сусідства Штефан Фюле вітає схвалення Кабінетом Міністрів України проекту Угоди про асоціацію з Європейським Союзом.
Про це він написав на своїй сторінці у Twitter.
«Україні: вітаю ухвалення урядом Угоди про асоціацію. Це є доказом європейського вибору», — підкреслив єврокомісар, додавши, що до Вільнюського саміту ще є час розв’язати всі невирішені питання.

* * *

Голова Представництва ЄС в Україні Ян Томбінський заявив, що асоціація з ЄС вимагає не тільки здійснення формальних правових процедур, але й виконання політичних умов.
Про це Томбінський зазначив у своєму зверненні до Кабінету Міністрів України з нагоди схвалення тексту Угоди про асоціацію, розповсюдженому Представництвом ЄС в Україні.
«Асоціація є політичним актом великої важливості й вимагає не тільки здійснення формальних правових процедур, але й виконання політичних умов», — сказав Томбінський, додавши, що ці умови неодноразово обговорювалися протягом цього року, а спільна заява, зроблена за результатами саміту Україна — ЄС у лютому нинішнього року, лише підтвердила їхнє вирішальне значення для підписання Угоди про асоціацію.
Томбінський зауважив, що за останні кілька місяців було докладено чимало зусиль для виконання названих умов. «Закони, ухвалені на останньому засіданні Верховної Ради, показали, що парламентська більшість і опозиція можуть працювати разом. Я вірю в те, що така ж атмосфера і почуття відповідальності спрямовуватимуть роботу в парламенті й над іншими законопроектами, які залишилося прийняти», — додав він.
Зокрема, йдеться про законопроекти, які стосуються реформування судової системи, регулювання засад проведення виборів і доступу політичних партій до публічних засобів масової інформації та оголошених змін до Конституції України щодо Рахункової палати.
Томбінський наголосив, що робота, проведена урядом для поліпшення бізнес-клімату, боротьба з корупцією та створення умов для залучення інвестиційних потоків мають основоположне значення для належного виконання Угоди. «Розвиток внутрішнього ринку, підвищення конкурентоспроможності української продукції, модернізація економіки, чітке й однакове застосування верховенства права в економічно-фінансовій сфері будуть вирішальними для сприйняття успіху зони вільної торгівлі», — додав він.
Томбінський також зазначив, що Угода про асоціацію визначатиме рамки відносин між Україною та ЄС на багато років уперед.
«Європейський Союз, його інституції надаватимуть Україні всю можливу підтримку у виконанні Угоди, особливо у відношенні її попереднього застосування, адже асоціація створює взаємні зобов’язання, що спираються на взаємну довіру обох сторін», — резюмував Томбінський.


[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • НАТО ДОПОМОЖЕ УКРАЇНІ
  • ЛУЦЕНКО ІНІЦІЮЄ АКЦІЮ «Я ОБИРАЮ ЄС»
  • КЛЮЄВ ОЧОЛИВ ПЕРЕДВИБОРЧИЙ ШТАБ ЯНУКОВИЧА
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».