Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ФІЛЬМ «ПАРАДЖАНОВ» БОРОТИМЕТЬСЯ ЗА «ОСКАР»
Український Оскарівський комітет офіційно оголосив фільм-номінант від України 2013 року на премію Американської кіноакадемії. Ним стала спільна кіноробота Сержа Аведікяна та Олени Фетісової «Параджанов», що розповідає про видатного радянського кінорежисера Сергія Параджанова, повідомляє gazeta.ua. В шорт-листі відбору було ще дві кінострічки — «Вічне повернення» Кіри Муратової та «Хайтарма» Ахтема Сеітаблаєва.

Це — перша повнометражна стрічка співрежисерів Сержа Аведікяна (Франція) та Олени Фетісової (Україна), знята за підтримки Державного агентства України з питань кіно спільного виробництва України, Франції, Грузії та Вірменії з бюджетом у два мільйони євро. Вона розповідає історію про ексцентричного генія і його конфлікт із радянською владою. Головну роль виконав актор і режисер, володар «Золотої пальмової гілки» Канн за короткометражний фільм «Гавкаючий острів» Серж Аведікян.
На IV Одеському кінофестивалі стрічку визнали найкращим українським повнометражним фільмом, і вона отримала приз «Золотий Дюк». Світова прем’єра відбулася в рамках конкурсної програми East of the West кінофестивалю класу «А» у Карлових Варах у липні. На великі екрани кінотеатрів України «Параджанов» виходить 3 жовтня.

ВИСТАВКА ГРАВЮР НА ЛІНОЛЕУМІ
У київській галереї «Триптих АРТ» відкрилася виставка робіт художниці Олесі Джураєвої Still Life. Картини виконано у рідкісній техніці ліногравюри, тобто опуклої гравюри на лінолеумі, повідомляє gazeta.ua. Ця техніка виникла на початку минулого століття, власне тоді, коли виник лінолеум. Вона стала популярною завдяки можливості створювати великі картини. Активно використовувалась у середині ХХ століття, але зараз уже менше, тому що це — досить важка робота. Для ліногравюри необхідно брати грубий лінолеум — товщиною від 2,5 до 5 см.
В експозиції зібрано натюрморти, створені Олесею Джураєвою за останні два роки. Більшість картин виконано у трьох кольорах, тоді як попередній доробок мисткині був переважно кольоровим.
також у паперовій версії читайте:
  • У КИЄВІ ПРЕЗЕНТУЮТЬ ФОТОВИСТАВКУ З УМАНІ
  • «ФІЗИКА МАЙБУТНЬОГО» ЗДОБУЛА ГРАН-ПРІ
  • ОДЕСИТКА — ЛАУРЕАТ ФЕСТИВАЛЮ В КИШИНЕВІ
  • ЛЬВІВ У МІНІАТЮРІ З’ЯВИВСЯ У «МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ»
  • БРИТАНЦІ HURTS ПОВЕРТАЮТЬСЯ ДО УКРАЇНИ
  • У СТОЛИЦІ ВИСТУПИТЬ ЛЮДОВІКО ЕЙНАУДІ
  • ГУРТ «ВВ» ЗАСНУВАВ НОВИЙ СТИЛЬ
  • МУЗИЧНИЙ ІНСТРУМЕНТ ІЗ ТІЛА ДІВЧИНИ ТА СТРУН
  • ТАЄМНИЦІ МАЛЯРСТВА ДАВНІХ УКРАЇНСЬКИХ ХУДОЖНИКІВ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».