Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ВСТАВАЙ, УКРАЇНО!
Опозиція може частково змінити маршрут проведення акції «Вставай, Україно!» 18 травня в Києві.

Як передає кореспондент УНІАН, про це голова фракції «Батьківщина» Арсеній Яценюк повідомив журналістів. Він підкреслив, що влада у суботу влаштовує на Хрещатику «чи то парад, чи то шоу, тобто не дають нам пройти».
За словами Яценюка, «ми позавчора офіційно подали наступну заявку: якщо ви нам не даєте можливості пройти Хрещатиком, тоді ми йдемо по великому колу — це Кабінет Міністрів, Верховна Рада, Банкова — і по Інститутській підемо до Софійської площі» (учасники акції зберуться на Європейській площі, а потім підуть до Кабміну і парламенту, перейдуть на Інститутську і пройдуть до Софійської площі.— УНІАН).
Водночас Яценюк наголосив: у разі, якщо «розчистять Хрещатик (йдеться про заходи до Дня Європи на Хрещатику від Європейської площі до Майдану Незалежності.— УНІАН), то, значить, опозиція пройде по першому маршруту (від Європейської площі вздовж Хрещатика і поверне біля Будинку профспілок вгору до Софійської площі.— УНІАН).
«У нас завжди є кілька планів дій»,— наголосив Яценюк.
Відповідаючи на запитання журналістів щодо можливих сутичок між прихильниками Партії регіонів та опозицією, Яценюк сказав: «Ми готові до будь-якого розвитку подій».

* * *
У суботу, 18 травня, до Києва буде введено додаткові підрозділи внутрішніх військ. Про це на своїй сторінці у «Фейсбук» повідомив народний депутат України від фракції ВО «Свобода» Юрій Сиротюк із посиланням на командувача внутрішніх військ Станіслава Шуляка.
Зокрема, Сиротюк, який є членом Комітету Верховної Ради України з питань національної безпеки і оборони, написав: «Внутрішні війська таки стягують до Києва. Це на Комітеті з питань нацбезпеки і оборони підтвердив сам командувач внутрішніх військ Шуляк Станіслав Миколайович. Отож, він підтвердив, що в суботу, 18 травня, у Київ будуть введені додаткові підрозділи внутрішніх військ».
За словами депутата, «командувач навіть придумав хитромудре пояснення. Виявляється, у Києві бійці внутрішніх військ молоді і необтесані, тому треба підтягнути більш досвідчених».
«А навіщо взагалі вводити війська у Київ 18 травня? Може, тут буде війна? Чи влада таки готує провокації під час фашистського мітингу ПР, наприклад, із підпаленням рейхстагу»,— написав Сиротюк.

* * *
У Житомирській, Чернігівській та Черкаській областях у суботу, 18 травня, до 15.00 не їздитимуть приміські автобуси.
Про це УНІАН повідомили у прес-службі ВК «Наступ».
За інформацією активістів чернігівського обласного осередку «Наступу», 18 травня з цих областей до 15.00 не курсуватимуть автобуси сполученням на Київ.
Автоперевізники відмовляються коментувати ситуацію, однак водії зазначають, що транспортним компаніям погрожують забрати ліцензії на перевезення у разі виходу на маршрут у суботу. Окрім того, в цих областях спостерігаються посилені наряди ДАІ та міліції, які масово перевіряють автобуси щодо маршруту їхнього пересування, йдеться у повідомленні.
На думку голови ВК «Наступ» Руслана Секели, влада зробить усе для того, щоб не допустити кількісної переваги учасників акції опозиції в Києві, оскільки розуміє, що вона може стати безстроковою та зламати нинішній режим.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ЯН ТОМБІНСЬКИЙ: УКРАЇНА І ЄС ПЕРЕХОДЯТЬ ДО НОВОЇ ФАЗИ СПІВРОБІТНИЦТВА
  • СПРОЩЕННЯ ВІЗОВОГО РЕЖИМУ ДІЯТИМЕ З 1 ЛИПНЯ
  • ЄВРОКОМІСІЯ СХВАЛИЛА ПРОЕКТ РІШЕННЯ РАДИ ЄС ЩОДО ПІДПИСАННЯ АСОЦІАЦІЇ З УКРАЇНОЮ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».