Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
«ГЕНІЙ ДА ВІНЧІ» ПРЕЗЕНТУВАЛИ В КИЄВІ
У столиці, в національно-спортивному комплексі «Олімпійський», триває виставка «Геній да Вінчі» — найповніша експозиція, присвячена Леонардо да Вінчі та його творам, повідомляє newsru.ua. З нею організатори вже побували у 40 країнах. Тут представлено 200 експонатів, які винайшов і створив да Вінчі. Макети з дерева, міді й заліза виготовлено у натуральну величину за давніми технологіями. Деякі механізми навіть можна випробувати в дії. Щоб виготовити для виставки ці моделі, італійські експерти впродовж десяти років вивчали щоденники генія. Да Вінчі винайшов планер, парашут, гелікоптер, велосипед, прототип сучасного танка, кулемет, автомобіль, підводний човен, підшипник. Більшість спроектованих ним конструкцій так і не була втілена за життя автора.

На виставці також можна побачити факсиміле і репродукції найвідоміших картин митця. У розділі «Секрети Мони Лізи» представлена работа французского інженера Паскаля Котте, який винайшов 240-мегапіксельну мультиспектральну фотокамеру, за допомогою якої йому вдалося розкрити початкове зображення і оригінальні кольори щойно закінченої Джоконди.
Виставка працюватиме до 14 липня.

ПАМ’ЯТНИК ПАМ’ЯТНИКУ ПРЕДСТАВЛЯТЬ У ВЕНЕЦІЇ
У рамках 55-ї Венеціанської бієнале сучасного мистецтва у Палаццо Лоредан 29 травня відбудеться відкриття українського проекту «Пам’ятник пам’ятнику». У ньому беруть участь молоді українські художники Жанна Кадирова (Київ), Микола Рідний і Гамлет Зіньковський (Харків), повідомляє Укрінформ. Тема художнього проекту українського павільйону співзвучна із загальною концепцією бієнале — «Енциклопедичний палац». Вибір назви підказала одна з робіт Жанни Кадирової, у якої виникла ідея «завуальованого» пам’ятника — пам’ятника кому і чому завгодно, чистій потенційності.
Микола Рідний представить на виставці відео «Монумент», де зафіксований процес демонтажу у Харкові радянського пам’ятника і установка нового. Своє відео художник доповнює серією гранітних абстрактних скульптур. Гамлет Зіньковський підготував інсталяцію із сотень мікроскопічних портретів у рамці сірникової коробки під назвою «Книга людей».
Бієнале сучасного мистецтва у Венеції триватиме від 1 червня до 24 листопада.
також у паперовій версії читайте:
  • ВІЙСЬКОВІ ОРКЕСТРИ ГРАТИМУТЬ У СЕВАСТОПОЛІ
  • «МАНДРИ» ЛЬВІВСЬКИХ ХУДОЖНИКІВ
  • МАЙСТЕР МІНІАТЮР ЗВЕРНУВСЯ ДО ПОЕЗІЇ
  • КНИГА СПОГАДІВ АДИ РОГОВЦЕВОЇ
  • ЗБІРКА НАРИСІВ ПРО ЧОРНИХ ВОРОНІВ
  • SCORPIONS ВИСТУПЛЯТЬ НА THE BEST CITY UA-2013
  • КОКОТЮХА НАПИСАВ ТВІР ДЛЯ ДІТЕЙ
  • ІЗДРИК ПРЕЗЕНТУЄ НАЙІНТИМНІШУ ЛІРИКУ
  • НОВИЙ РОМАН НОБЕЛІВСЬКОГО ЛАУРЕАТА
  • КАРТИНИ У ФОРМАТІ 3D
  • ПЕРШИЙ КОСМІЧНИЙ МУЗИЧНИЙ КЛІП

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».