Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); УКРАЇНА І СВІТ
СВІТ ЧЕКАЄ НА НОВОГО ПАПУ РИМСЬКОГО
4 березня 2013 року у Ватикані розпочав роботу конклав 208 кардиналів, які оберуть наступника Папи Римського Бенедикта ХVІ. Напередодні переглянуто регламент роботи кардиналів.
Керує роботою конклаву 75-річний державний секретар Ватикану кардинал Торчізіо Бертоне. Як і раніше, кардинали працюватимуть «під ключем», тобто будуть ізольовані від решти світу.

Напередодні початку роботи конклаву справжню виборчу кампанію у Римі розпочав ганський кардинал Турксон. Але насправді прізвища очікуваних фаворитів, на яких роблять ставки та укладають парі, можуть не виправдатися, адже ці вибори — одні з найбільш не прогнозованих.
Так сталося тому, що у світовому католицтві склалася непроста ситуація. У Західній Європі, звідки традиційно донедавна походили Папи Римські, католицька церква переживає глибоку кризу через відтік вірних, моральні та доктринальні проблеми, пов'язані із визнанням світською владою одностатевих шлюбів, постійні скандали із кардиналами.
Один із цих кардиналів — британець Кіт О'Браєн — через звинувачення у сексуальних домаганнях наприкінці лютого був вимушений залишити кардинальську посаду. Тож вибір першого Папи Римського неєвропейського походження є досить імовірним. Відкритим є тільки питання, звідки він буде. Найбільш активно пропагують своїх кардиналів африканські католики. Навдивовижу пасивну позицію займають кардинали з Латинської Америки, де наразі мешкає найбільше у світі католиків. На рівних можуть конкурувати кардинали з Північної Америки та Азії.
Свої очікування щодо нового Папи Римського у пастви, яка сподівається, що він буде відносно молодим, активним, налаштованим на модернізацію католицької церкви та подолання морального занепаду. Звичайно, ідеально було б обрати нового Папу до католицької Пасхи. Але прогнози у цій справі можуть і не виправдатися: бували конклави, які тривали роками.
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕБЮТНЕ ТУРНЕ
  • ЛАТИНОАМЕРИКАНСЬКІ ЛІДЕРИ: В ОЧІКУВАННІ ЗМІН
  • «РОГИ Й КОПИТА» ЄВРОСОЮЗУ
  • ЧЕХІЯ: ІМПІЧМЕНТ ПРЕЗИДЕНТУ
  • УРЯД МОЛДОВИ ВІДПРАВИЛИ У ВІДСТАВКУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».