Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«ШАХТАР» ЗАЛИШИВ УКРАЇНУ БЕЗ ЄВРОКУБКІВ
Донецький «Шахтар» не зміг вийти до чвертьфіналу Ліги чемпіонів УЄФА. Після домашньої нічиєї з рахунком 2:2 підопічні Мірчі Луческу на виїзді зазнали розгромної поразки від німецької «Боруссії» з Дортмунда.

У першому таймі команда Луческу не провела жодної небезпечної атаки. Випали з гри Тайсон і Тейшейра, мало схожими на себе були Мхітарян і Фернандіньйо. Про гру оборони «Шахтаря» яскраво свідчать два пропущені м'ячі протягом шести хвилин, причому один із них зі стандарту.
Попри стартовий тиск господарів, перші півгодини гірники протрималися. А от на 31-й хвилині під час кутового захисники не втримали свого дортмундського колегу по амплуа Сантану — і вже 0:1.
Попри комфортну перевагу в рахунку (після пропущеного м'яча гірникам потрібно вже було забивати двічі), господарі не зупинилися і були винагороджені за це на 37-й хвилині — Гетце виявився найспритнішим після флангового прострілу.
У другому таймі з виходом Дуґласа Кости у гірників з'явилися мінімальні надії на порятунок, небезпека поблизу воріт Вайденфеллера стала виникати, та забити не вдалося. А після голу Блащиковського на 59-й хвилині все було завершено. За рахунку 3:0 останні півгодини зустрічі перетворилися на догравання.
Мірча Луческу, який зазвичай буває досить скупим на похвали суперникові, після матчу в Дортмунді був щедрим на адресу команди, якій прогнозує участь у фіналі Ліги чемпіонів.
«Заслужена перемога, заслужено «Боруссія» пройшла далі. Цього вечора вона виявилася командою, яку складно обіграти. Надія була до 30-ї хвилини, поки суперник нічого не створив, а ми чекали на свій шанс у контратаці. На жаль, вони забили після розіграшу кутового гол, і після цього усі наші плани змінилися. Фатальними стали сім хвилин першого тайму, коли суперник двічі забив після наших помилок»,— сказав наставник донеччан.
«Шахтар» був останнім представником України в європейських кубкових турнірах. Ще в лютому завершили участь у Лізі Європи «Динамо», «Дніпро» і «Металіст».
Одночасно із дортмундцями до чвертьфіналу вийшли футболісти мадридського «Реала». Після дискомфортної нічиєї на стадіоні «Сантьяго Бернабеу» (1:1) вони у протистоянні з «Манчестер Юнайтед» на «Олд Траффорд» спромоглися здобути вольову перемогу.
Для господарів все складалося добре до 56-ї хвилини, на якій у сумнівному епізоді побачив перед собою червону картку Нані. На початку другого тайму манкуніанці вийшли вперед — після автоголу Рамоса. Отримавши більшість, головний тренер мадридців Жозе Моуріньйо випустив на поле форварда Модріча, і він разом із партнерами досить швидко «зробив гру». На 66-й хвилині рівновага відновилася, на 69-й Роналду забив вирішальний гол — загальний рахунок протистояння став 3:2, і господарям у меншості потрібно було забивати вже двічі...
також у паперовій версії читайте:
  • «ДИНАМО» ВЖЕ ЧЕТВЕРТЕ
  • ЗИМОВІ ПРИНЦЕСИ «КОРОЛЕВИ СПОРТУ»
  • САГА ПРО ДЕРИЗЕМЛЮ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».