Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
УНІКАЛЬНИЙ МИСТЕЦЬКО-ПАТРІОТИЧНИЙ ПРОЕКТ
У Національному музеї Тараса Шевченка стартував мистецько-патріотичний проект «Боже, храни Україну», повідомляє Укрінформ. Основний захід цього проекту — однойменна виставка, яка є унікальною, бо вона триєдина: на ній представлено іконопис, фотографії та живопис.

У експозиції — твори сімейної іконописної майстерні «Небо на землі» (Миколаїв), заслуженого художника й колекціонера Володимира Козюка (Вінниця) та живописця Єгора Толкунова (Херсон). Відвідувачі побачать 90 експонатів. Мета проекту — нагадати всім, що українське мистецтво об’єднує народ у вірі, любові та творчості, продемонструвати нерозривний зв’язок між поколіннями.
Виставка відбувається у межах святкування в Україні Шевченківських днів і триватиме до 15 березня. У програмі проекту також і низка концертів.

УКРАЇНСЬКО-ІСПАНСЬКА ВИСТАВКА У КИЄВІ
У Музеї сучасного мистецтва відкрито спільну виставку іспанського та українського митців. Карлос Гарсіа Лаос і Віктор Дейсун назвали свій проект «Фрагментація», повідомляє gazeta.ua. Кілька десятків яскравих абстракцій від українця і десяток геометричних чорно-сіро-червоних скульптур іспанця — своєрідна гра на контрастах і пошук людиною своєї цілісності, як пояснюють автори проекту. За їхніми словами, особистість втрачає відчуття єдності зі світом, причетності, власного значення. Людина відчуває себе лише фрагментом, що бореться за існування. Тому шлях до цілісності — один з найскладніших і найголовніших у нашому житті.
Митці працювали паралельно — Карлос в Іспанії, Віктор — в Україні. Іспанець присилав фотографії своїх скульптур. Лаос відомий роботами великого формату, ювелірними прикрасами, а також міською скульптурою.
Виставка триватиме до 31 березня.
також у паперовій версії читайте:
  • ВНЕСОК У НІМЕЦЬКУ ЛІТЕРАТУРУ
  • ВІТЧИЗНЯНІЙ П’ЄСІ — АВСТРІЙСЬКИЙ ПРИЗ
  • ВИХОДИТЬ НОВИЙ РОМАН ПЕЛЕВІНА
  • ІСТОРІЇ ДЛЯ КНИГИ ЗБИРАЄ У ПОТЯГАХ
  • «ПЕРЕПЛЕЛИСЬ МИСТЕЦТВО І ЖИТТЯ»
  • «БЕРЕЗНЕВІ КОТИ» ЗАВІТАЛИ ДО ЛЬВОВА
  • ZAPASKA ВИРУШИЛА У ВЕСНЯНИЙ ТУР
  • МАДОННА— ЗАРОБИЛА НАЙБІЛЬШЕ
  • АЛЬБОМ АДЕЛЬ ЗНОВУ ПРОДАВАВСЯ НАЙЛІПШЕ
  • ВИНИЩУВАЧ З ЛОТКІВ З-ПІД ЯЄЦЬ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».