Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
КНИГА-АЛЬБОМ ВОЛИНСЬКИХ ІКОН
У Будинку митрополита Національного заповідника «Софія Київська» представили книгу-альбом «Музей волинської ікони», повідомляє i-pro.kiev.ua. Роботу, яка відображає сакральні твори, що стали окрасою західноєвропейського мистецтва доби Середньовіччя, в Україні видано вперше. Серед них — перлина колекції, Холмська чудотворна ікона Богородиці XI ст.
Музей волинської ікони створено двадцять років тому. Його завідувачка — Тетяна Єлисеєва — учасниця перших експедицій академіка Павла Жолтовського, які наприкінці 70-х — початку 80-х років минулого століття із недіючих волинських храмів урятували неоціненні пам’ятки сакрального мистецтва.

Завдяки цим експедиціям для науки було збережено волинську школу іконопису, яка має свої регіональні особливості (тут тісно переплелися православ’я і католицизм, тож ікони увібрали в себе світову іконографічну практику, кращі європейські технології). На основі скарбів, які відшукали науковці, й було сформовано експозицію Музею волинської ікони.

«ПРИХОВАНА РОСЛИННІСТЬ»
У столичному арт-центрі «Я Галерея» відкрили виставку робіт 26-річного художника із Донецька Сергія Дегтярьова, повідомляє gazeta.ua. Десяток картин із лаконічною назвою «Прихована рослинність» мають вигляд фотографій. Лише на одній картині збоку зображені люди, а на всіх інших — полишені кимось велосипеди, машини, мопеди, іржаві гаражі та причепи.
Над серією цих картин Сергій працював півроку. Краєвиди переважно змальовані з реального Донецька. За словами митця, «це проект — про любов до батьківщини в загальному сенсі. Тут — любов до землі, предметів і всього, що до неї приросло або ж із неї вийшло. Любов до миті, яку проживаємо в цьому місці, тут і зараз». Щодо назви збірки, то художник пояснює її так: «Кажуть, що створене людиною не стосується природи. Це правило працює до тих пір, поки природа не починає змінювати ці творіння. Вони облагороджуються, іржавіють, стають продовженням живого, цілком з ним зливаються...».
Виставка триватиме до 11 березня.
також у паперовій версії читайте:
  • АЛЬМАНАХИ ДО КНИЖКОВОГО ЯРМАРКУ
  • ОДЕСЬКИЙ ОПЕРНИЙ — В ІСПАНІЇ
  • МІСТО ЛІТЕРАТУРИ — ЛЬВІВ
  • БІЄНАЛЕ НАРОДНОЇ ВИШИВКИ В КРИМУ
  • ЖІНОЧИЙ ЧАС
  • АМЕРИКАНСЬКИЙ ІНДІ-РОК У КИЄВІ
  • ОРГАННИЙ ФЕСТИВАЛЬ У РІВНОМУ
  • НОВИЙ РОМАН ХАРУКІ МУРАКАМІ
  • «ЗОЛОТА МАЛИНА» ДІСТАЛАСЯ «СУТІНКАМ»
  • ВРУЧИЛИ БРИТАНСЬКІ МУЗИЧНІ ПРЕМІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».