Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СЕРЕДНЬОВІЧНІ БОЇ У ЛЬВОВІ
У Львові 23 лютого, в Палаці спорту «Україна», відбудеться чемпіонат України з історичного середньовічного бою (ІСБ), повідомляє unn.ua. Близько сотні найкращих бійців із усієї країни (Львова, Києва, Харкова, Дніпропетровська, Запоріжжя, Одеси, Сум, Кіровограда, Хмельницького і Кам'янця-Подільського) боротимуться за звання чемпіона у групових боях і поєдинках.

Історичні середньовічні бої — повноконтактне змагання з використанням історичної зброї, одягу та обладунків, які вирізняються автентичністю, естетикою і високим рівнем виконання. Заліки традиційно приймають у кількох номінаціях: поєдинки «один на один», групові бої «п'ять на п'ять» та «21 на 21». Мета заходу — ознайомлення і популяризація ІСБ як молодого, перспективного і видовищного виду спорту, який щоразу більше привертає до себе увагу у світі.

БЛОГЕРИ ПИСАТИМУТЬ УКРАЇНСЬКОЮ
Українську мову офіційно внесено до переліку найбільшого міжнародного конкурсу блогерів The BOBs, повідомляє life.pravda.com.ua. Всі попередні роки журі конкурсу розглядали номінантів лише з 11 мовних секторів, серед яких української мови не було. Блогери з України мали шанс потрапити до переліку номінантів, лише якщо писали свої проекти російською. Переможці The BOBs визначаються рішенням міжнародного журі та за результатом відкритого он-лайн-голосування користувачів з усього світу.
На найближчі два роки постійним членом журі від України обрано журналіста «Української правди» Мустафу Найєма. Щорічний міжнародний конкурс блогерів The BOBs (Best of the Blogs) засновано 2004 року. Його номінантами можуть стати будь-які блоги, написані однією з 14 конкурсних мов. Приз конкурсу присуджують у 34 номінаціях — шість міжнародних і 28 мовних (14 блогів і 14 мікроблогів). Прийом пропозицій триватиме до 6 березня. Відкрите голосування за фіналістів конкурсу — від 3 квітня до 7 травня. Церемонія нагородження відбудеться 18 червня під час медіаконференції Deutsche Welle Global Media Forum у Бонні.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕКОРДИ
  • ЕКСПО
  • НОУ-ХАУ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ДИВА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».