Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2013 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІГА ЧЕМПІОНІВ: МОЖЛИВО ВСЕ
Ліга чемпіонів повернулася, і вся увага вітчизняних уболівальників була прикута до донецького «Шахтаря», який на рідному полі приймав дортмундську «Боруссію».
На перший погляд, здавалося, що в матчі з «Боруссією» для підопічних Луческу головне не пропустити. Але «Шахтар» не та команда, яка буде відсиджуватися в обороні. Та й дортмундці полюбляють атакувати. Це й призвело до того, що у ворота кожної з команд м'яч залітав по два рази.

З початку зустрічі було помітно, що «Шахтарю» насамперед не вистачає фізичних кондицій, що зрозуміло, адже поки «Боруссія» підтримувала належний темп у Бундеслізі, «гірникам» доводилося проводити товариські зустрічі. А от за технікою донецькі бразильці навіть переважали своїх опонентів. Не загубився і Тайсон, який вийшов у стартовому складі.
Та все одно було помітно, що не вистачає Вілліана. Вілліана і Кучера, місце якого у центрі оборони зайняв Дмитро Чигринський. Загалом же команди розпочали обережно, проте моменти поблизу воріт П'ятова виникали частіше. Моменти моментами, а першим вдалося відзначитися саме донеччанам — Луїс Адріано заробив штрафний удар, а Дарійо Срна майже бездоганно виконав його. «Майже», тому що голкіпер дортмундців при правильно вибраній позиції міг би врятувати свою команду. Вів «Шахтар» у рахунку десять хвилин.
На 41-й хвилині м'яч потрапив до Гьоце, і той зробив простріл в 11-метрову позначку. Здавалося б, захисники «гірників» повинні вибити м'яч якнайдалі, але вони перестаралися — у прагненні врятувати команду Чигринський зіткнувся з Фернандіньо, чим сповна скористався Лєвандовскі — 1:1.
Після перерви команди продовжували шукати щастя біля воріт суперника. Атакували приблизно однаково небезпечно, проте в атаці «Шахтаря» чогось не вистачало. Можливо, того ж таки Вілліана. Тайсону цілком замінити «новобранця» Анжи не вдалося, та Коста, який вийшов на заміну, завдяки індивідуальним діям удруге в матчі вивів «гірників» уперед.
Після цього обидві команди більше думали про атаку, і знову достатньо моментів поблизу як одних, так і інших воріт, але на 87-й хвилині Чигринський, у зовсім необов'язковій ситуації, вибив м'яч на кутовий, і після подачі рахунок знову зрівнявся. Шмельцер подав, а Хуммельс, якого залишили одного в центрі штрафного майданчика «Шахтаря», без зайвих перешкод вдруге у матчі змусив П'ятова витягувати м'яча із сітки воріт. Матч так і закінчився внічию — 2:2. Якісь прогнози на підсумковий результат робити зарано. Усі відповіді щодо представника від цієї пари у чвертьфіналі дасть матч-відповідь, який відбудеться через три тижні.
Мірча Луческу, головний тренер «Шахтаря»:
— Шкода, що все так закінчилося. Хоча я думаю, що результат відповідає тому, що відбувалося на полі. «Боруссія» показала себе потужною та організованою командою. Перший м'яч було забито після того, як Чигринський з Фернандіньо посковзнулися, і Левандовскі нічого не залишалося, як забивати. Наприкінці гри суперник знову використав нашу помилку. Останні хвилини зустрічі показали, що ми не навчилися до кінця боротися за позитивний результат. Рахунок 2:1 нас цілком влаштовував. У нас ще є три тижні, щоб виправити помилки і підготуватися до другої гри.
Юрген Клоп, головний тренер «Боруссії»:
— Я дуже задоволений результатом. «Шахтар» — це сильна команда. На стадіоні була чудова атмосфера, і нам потрібно було вистояти. Ми це зробили, хоч і пропустили безглузді м'ячі. Я не знаю, чи показали ми свій максимум, але думаю, що зможемо ще додати у грі.
Дарійо Срна, капітан донецького «Шахтаря»:
— Ми не задоволені результатом. Не вистачало концентрації наприкінці першого та другого таймів. «Боруссія» — це сильна команда, тактично дуже грамотна. Ми двічі були попереду і припустилися таких помилок, яких не мали права припускатися. Та ще нічого не вирішено. Ще буде одна гра, і ми сподіваємося на перемогу.
Себастьян Кель, капітан «Боруссії»:
— «Шахтар» — добре збалансована, сильна команда. Звичайно, особливої яскравості їхній грі додають бразильські виконавці. Удома на нас чекає надзвичайно важливий матч, але до нього нам ще належить вирішити певні завдання в Бундеслізі. Безумовно, в Дортмунді ми розраховуємо на підтримку наших уболівальників. У нас є ще кілька днів, щоб обдумати те, що відбулося в Донецьку, проаналізувати і, можливо, внести деякі тактичні зміни.
У іншому матчі ігрового дня у Мадриді зустрічалися гранди європейського футболу — «Реал» та англійський «Манчестер Юнайтед». Перед грою дуже багато розмов точилося довколо того, що лише перемога у Лізі чемпіонів є останнім шансом Жозе Моуріньо якщо не втриматися на посаді, то піти з високо піднятою головою. Португалець і сам, напевно, розуміє, що відіграти відставання від «Барселони» у першості нереально, а Кубок Іспанії нікого не задовольнить.
З перших хвилин господарі великими силами пішли вперед. Найкращу нагоду в дебюті змарнував Коентрао, котрий виконав обвідний удар і влучив у стійку. З небезпечних позицій били Ді Марія та Варан, але на 20-й хвилині рахунок відкрили гості. Подачу з кутового замкнув Велбек. «Реал» продовжував атакувати, багато бити по воротах і через десять хвилин відігрався.
Позиційним провалом захисників під час навісу Ді Марії скористався Роналдо. «Манчестер» продовжував чекати на шанс у контратаках і ледве не вийшов вперед, але Велбек, який на мить випередив захисника після флангового прострілу, проштовхнути м'яч у ворота не зміг. Господарі відповіли небезпечною атакою. Алонсо віддав ідеальну передачу метрів на 70 на Озіла, німець пробив — де Хеа врятував манкуніанців. Згодом Ді Марія обіграв трьох футболістів суперника, впав у штрафному, та суддя не дав пенальті. Помилково, як засвідчив повтор епізоду.
Ще двічі до перерви бив Роналдо, проте забити йому не вдалося. Пару разів португалець бив одразу після перерви, однак де Хеа продовжував творити чудеса. Небезпечно пробивали Ді Марія, Коентрау, Хедіра, але голкіпер був на висоті. Ледве не став героєм цієї зустрічі нападник гостей ван Персі. Він на 72-й хвилині спочатку влучив у поперечину, а в наступній атаці опинився наодинці з Лопесом. Несильний удар мав завершуватися голом, але Алонсо встиг підстрахувати воротаря на лінії воріт. Ще один шанс голеадор змарнував на останній хвилині, коли Лопес відбив його постріл із кута штрафного майданчика. Тож нічия — 1:1.

Результати інших матчів:
«Валенсія» (Іспанія) — ПСЖ (Франція) — 1:2
Голи: 0:1 — Лавессі (10), 0:2 — Пасторе (43), 1:2 — Рамі (90)
«Селтік» (Шотландія) — «Ювентус» (Італія) — 0:3
Голи: 0:1 — Матрі (3), 0:2 — Маркізіо (77), 0:3 — Вучініч (83).

Михайло ГЕРАСИМЕНКО
також у паперовій версії читайте:
  • НОРВЕЗЬКА ДОМІНАНТА З УКРАЇНСЬКИМ АКЦЕНТОМ
  • ХОКЕЙНИЙ ПРОВАЛ У ДАНІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».