Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
СТВОРИВ ДЛЯ ДРУЖИНИ МІНІАТЮРНУ «СОФІЇВКУ»
48-річний Віталій Чепелуха зі Свидівки Черкаського району замість городу на своїх 55-ти сотках побудував маленьку «Софіївку», з ґротом, каскадом ставків і водоспадами, повідомляє gazeta.ua. Паркову зону назвав «Любавою», на честь дружини Любові.

Тут на десяти сотках між деревами розташований штучний ставок. Над ним можна пройти по дерев'яному містку. На березі стоїть будиночок для диких качок, в якому живуть два виводки. Вода в ставок тече по каналу від верхньої, втричі меншої, водойми. Поряд побудований з каміння ґрот. У кінці парку стоїть «батьківська» хата під очеретяним дахом. На стінах — фотографії батьків і рідних, вишиті рушники, інші пам'ятні речі. Праворуч будинку — штучна криниця з «журавлем». У вихідні в парк приїжджають фотографуватися наречені з Черкас. Господарі грошей за це з них не беруть. Вважають, що такі візити стимулюють їх тримати територію в належному стані.

КОКТЕБЕЛЬ — ЕНЕРГЕТИЧНИЙ ЦЕНТР УКРАЇНИ
Учені одного з підрозділів NASA визначили місця на земній кулі, які мають найбільший енергетичний вплив на людину, повідомляє gazeta.ua. Очолили список американські Гранд-каньйон і Міжнародний біосферний заповідник Йеллоустон, повідомляє gazeta.ua. «Світяться позитивом» також Старе місто у Празі, пагорб Монмартр у Парижі, площа навколо Собору Святого Петра у Ватикані.
Примітно, що до списку найсприятливіших місць увійшли і наші території — дендропарк «Софіївка», озеро Синевир і заповідник Асканія Нова. Але справжнім енергетичним центром України, на думку американців, є селище Коктебель у Криму. Причина тому — згаслий вулкан Карадаг, біля підніжжя якого міститься селище. Упродовж тисячоліть це місце вабило поселенців, тут жили скіфи, сармати, греки, римляни, слов'яни, татари. В античних джерелах згадується тутешнє селище Афинеон. За часів раннього середньовіччя тут розташовувалися стародавні міста Поссідіма і Каллітра.
Наприкінці ХІХ ст. Коктебель обрали місцем відпочинку представники російського бомонду. Прихильники езотеричних учень із різних країн також вважають Коктебель місцем паломництва.
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • МАНДРИ
  • ЗІ СВІТУ ТВАРИН
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • СТАТИСТИКА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».