Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІГА ЧЕМПІОНІВ: СУМНА НІЧИЯ І ОПТИМІСТИЧНА ПОРАЗКА
Цього тижня українські футбольні команди не надто вдало зіграли в головному клубному турнірі Європи — динамівці на своєму полі спромоглися лише на нічию в протистоянні з португальським «Порту», гірники на останніх секундах зустрічі в Лондоні з «Челсі» втратили нічию.

Щоправда, оцінити ці результати можна по-різному. «Динамо» вже тепер фактично втратило шанси на плей-оф Ліги чемпіонів, натомість стало значно ближчим до весни в Лізі Європи. «Шахтар», попри поразку, залишився першим у своєму квартеті, й вже в наступному турі, якщо на виїзді переможе аутсайдера групи Е данський «Норшеллан», зможе достроково оформити вихід до 1/8 фіналу престижнішого змагання.

Європейський вибір «Динамо» і «Порту»
Поєдинок четвертого туру Ліги чемпіонів у Києві став визначальним у долі обох його учасників. Гостям із Португалії нічиєї вистачило, щоб за два тури до кінця групового турніру здобути путівку до наступного раунду, динамівці до чотирьох очок збільшили перевагу над хорватськими одноклубниками, які залишаються на останньому місці.
Втрутитися у реальну боротьбу за продовження боротьби в Лізі чемпіонів динамівцям дозволила б лише перемога. Олег Блохін, який після хвороби майже повністю повернувся до виконання своїх обов'язків (хіба що на тренерській лаві ще не сидить), доручив здобувати її голкіперу Максимові Ковалю, а також польовим гравцям Бетао, Михалику, Хачеріді, Тайво, Вукоєвичу, Велозу, Гусєву, Мілевському, Ярмоленку та Рубену.
У складі гостей на поле НСК «Олімпійський» вийшли Елтон, Даніло, Отаменді, Абдулайє, Мангала, Лучо, Дефур, Моутіньйо, Родрігес, Мартінес і Варела.
Стартова активність господарів швидко була нівельована гостями, які більшу частину ігрового часу контролювали події на полі. Щоправда, в дебюті зустрічі в одному з епізодів м'яч після удару Марко Рубена з близької відстані влучив у руку Абдулайє Ба — в чемпіонаті України в таких моментах судді зараз ставлять пенальті у ворота суперників «Шахтаря». Проте рефері Альберто Ундіано Мальєнко представляє іспанську «Прімеру», тому вирішив, що порушення правил не було.
Ще в першому таймі молодий Максим Коваль показав, чому тренерський штаб команди віддав йому перевагу перед ветераном Олександром Шовковським. Блискучий сейв на 36-й хвилині після удару Мартінеса головою дозволив уболівальникам киян сподіватися на досягнення результату в другому таймі.
Після перерви характер гри не змінився. На 51-й хвилині Варела пробачив «Динамо» після того, як Родрігес чудовим пасом вивів його на побачення з Ковалем. Гру віце-чемпіонів України посилили заміни — Лукман Аруна вийшов замість Артема Мілевського, Браун Ідейє змінив в атаці Марко Рубена, який плідно попрацював півтора тайми. Втім, дивідендів зі своїх нагод жодна з команд не отримала.
Олег Блохін усе ще не може відвідувати післяматчеві прес-конференції, тому після гри його замінив Олексій Михайличенко, який вирішив не робити гравців винними.
«Виходили, думаючи лише про перемогу. Ми грали сьогодні на цей результат. Так, не все виходило, але команда грала, билася, робила все, що могла, щоб досягти перемоги»,— наголосив тренер.
«Важко висувати хлопцям претензії щодо бажання та самовіддачі. Інша справа, що не обійшлося без помилок. Було важливо, як і завжди у матчах рівних суперників, реалізовувати моменти, їх багато не буває. Сьогодні ми свої нагоди не використали»,— наголосив Михайличенко.
В іншому матчі групи А французький ПСЖ удруге переграв хорватське «Динамо» з рахунком 4:0. Після четвертого туру «Порту» набрав 10 очок, ПСЖ — 9, українські динамівці мають 4 бали, хорватські — 0.
21 листопада кияни прийматимуть ПСЖ.

«Челсі» дотиснув «східноєвропейську «Барселону»
Надзвичайно драматичним вийшов поєдинок у Лондоні, де «Шахтар» не зміг утримати нічийний результат у поєдинку з «Челсі». За грою донеччани не поступалися суперникові, навіть виглядали дещо краще, та визначальними стали «дитячі» помилки в захисті — наслідок бажання «по-барселонському» тримати м'яч.
Мірча Луческу випустив на поле стадіону «Стемфорд Бридж» таких виконавців: П'ятов, Срна, Кучер, Ракицький, Рац, Мхітарян, Хюбшман, Фернандіньйо, Тейшейра (Ілсіньйо, 78), Вілліан, Адріано.
Його опонент Роберто Ді Маттео віддав перевагу таким гравцям: Чех, Давид Луїс, Кейхілл, Бертран, Івановіч, Оскар (Мозес, 78), Мікел, Рамірес, Мата, Азар, Торрес (Старрідж, 90)
«Синім» будь-що треба було забивати, і зробили це господарі швидко. Ярослава Ракицького можна назвати співавтором першого м'яча у ворота П'ятова — захисник віддав поганий пас на голкіпера, чим скористався Фернандо Торрес. Та на 6-й хвилині паритет після класної комбінації гостей відновив Вілліан, який міг стати персоною номер один у складі «Шахтаря».
Однак справу Ракицького взявся продовжувати П'ятов, який «привіз» другий м'яч у свої ворота. «Гол імені Олександра Шовковського» голкіпер збірної України пропустив наприкінці першого тайму, коли з лінії штрафного майданчика невдало вибив м'яч у центр поля, де на свою нагоду пробити в порожні ворота дочекався Оскар.
Та і цей гол донеччанам удалося відіграти: знову відзначився Вілліан, «Шахтар» розіграв фірмову комбінацію. На жаль, підтримати зусилля партнера не змогли Тейшейра, Мхітарян і Адріано, які часто випадали з гри.
Команди догравали поєдинок, і ніщо не віщувало біди для «Шахтаря», але... На останніх секундах оборона донеччан не впоралася з Мозесом. Цей гравець після подачі останнього в зустрічі кутового з близької відстані головою розстріляв ворота.
«Челсі» взяв три очки і разом з гірниками очолює турнірну таблицю групи (в обох колективів по сім очок, але «Шахтар» вище завдяки більшій кількості м'ячів, забитих на полі суперника). «Ювентус», який розгромив «Норшеллан» (4:0), із 6 очками утримує третє місце, данці мають один бал.
Поєдинок у Данії донеччани проведуть 20 листопада.
також у паперовій версії читайте:
  • ТАЙСЬКИЙ ФУТЗАЛЬНИЙ МАСАЖ
  • ПЕРЕМОЖНА ХОДА «ДНІПРА»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».