Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЛІГА ЄВРОПИ:УКРАЇНСЬКИЙ ТАНДЕМ ВИГРАЄ
Успішним для українських представників вийшов початок двоматчевих протистоянь на екваторі групового турніру Ліги Європи УЄФА. У перших зустрічах із норвезьким «Русенборгом» та італійським «Наполі» сильнішими виявилися «Металіст» і «Дніпро». Наші клуби очолили турнірні таблиці своїх квартетів — харків'яни в компанії з німецьким «Байєром», дніпропетровці — одноосібно.

Перед поєдинками третього туру фахівці припускали, що «Металістові», на відміну від «Дніпра», буде легше, хоча підопічні Мирона Маркевича і проводили зустріч на виїзді. Все ж найкращі норвезькі футболісти шукають кращої долі насамперед у клубах Туманного Альбіону, та й нинішній «Русенборг» не є тією грозою європейських авторитетів, яким ще років 10—15 тому був клуб із Тронхейма в Лізі чемпіонів.
Проте до припущень експертів свої корективи внесла погода: в день матчу на зміну осені прийшла рання зима і з неба полетіли «білі мухи», якими теплолюбні харківські латиноамериканці навряд чи часто милувалися. До частково штучного вологого поля, звісно, краще пристосувалися господарі. У гостей мало що виходило в першому таймі — їхня перевага в техніці на такому газоні практично нічого не важила, а у фізичній готовності господарі не поступалися.
Імена норвезьких опонентів навряд чи щось скажуть звичайному українському вболівальникові, а от склад «Металіста» викликає інтерес. У воротах харків'ян зіграв Горяїнов, польові гравці Вільягра, Торсільєрі, Фініньйо, Папа Гуйє, Торрес, Бланко (Едмар, 72), Тайсон, Шав'єр, Марлос, Вілліан (Кристальдо, 46).
Перший гол у зустрічі був забитий після перерви. Потужний Папа Гуйє протягом усієї гри діяв не надто впевнено, разом із колегами по захисту він помилився і на 48-й хвилині марокканський вихованець норвезького футболу Тарек Ельюнуссі з центру штрафного майданчика перекинув Олександра Горяїнова, який кинувся назустріч рятувати ситуацію.
Після пропущеного м'яча гості тривалий час марно намагалися відігратися, а «Русенборг» мав кілька нагод подвоїти перевагу.
І все ж фортуна була прихильнішою до більш майстерної команди. На 79-й хвилині Марлос нарешті спромігся голом завершити простріл із правого флангу. На 89-й хвилині, коли набагато реальнішою видавалася нічия, удар Шав'єра зі штрафного став незручним для голкіпера норвежців Ерлунда, і «Металіст» здобув непросту перемогу з рахунком 2:1.
В іншому матчі групи К німецький «Байєр» на виїзді розгромив австрійський «Рапід» — 4:0.
«Байєр» і «Металіст» набрали по сім очок, німецький клуб має кращу різницю забитих і пропущених м'ячів. «Русенборг» із трьома очками третій, тричі програв «Рапід».
«Дуже розслабленими вийшли на поле. Особливо в першому таймі,— визнав наставник «Металіста» Мирон Маркевич.— Ми знали, що це хороша команда. «Байєр» тут теж важко грав, і нам непросто було. Це команда з традиціями і навичками, відчувається тренерська рука. Звичайно, хотіли виграти. Відчувалося, що і футболісти хочуть перемогти. Ми планували тут виграти. Ще грати багато матчів, у нас попереду буде важка гра вдома з «Русенборгом».
Власне, наступного тижня «Металіст» може оформити путівку до наступного раунду — перемога над норвезьким клубом гарантує, що нижче другого місця український клуб не опуститься.
Тим часом дніпропетровський «Дніпро» в групі F здобув третю поспіль перемогу. Після голландського ПСВ і шведського аутсайдера АІКа підопічним Хуанде Рамоса поступилися футболісти одного з нинішніх лідерів італійського футболу — «Наполі». Звісно, скептики можуть сказати, що неаполітанці виступили на «Дніпро Арені» напіврезервним складом, але й такий «Наполі» цілком боєздатний і непростий колектив.
За гостей зі стартових хвилин зіграли Розаті, Донадель, Ароніка, Доссена, Варгас, Место, Цуніга, Джемаїлі, Фернандес, Інсіньє, Гамберіні.
Дніпропетровці були змушені обійтися без одного з лідерів — Євгена Коноплянки, який через ушкодження змушений був дивитися за грою з трибуни.
У складі «Дніпра» вийшли Лаштувка, Мазух, Мандзюк, Джуліано, Чеберячко, Стрінич, Зозуля (Канкава, 37), Селезньов (Калинич, 58), Ротань, Федецький (Денисов, 82), Матеус.
«Дніпро» фантастично розпочав зустріч: минула лише хвилина гри, а господарі були попереду. Подача Ротаня зі штрафного завершилася влучним ударом Федецького, котрий виявився найспритнішим у штрафному майданчику Розаті. Надалі господарі продовжили диктувати свої умови італійцям.
Часом гості діяли брутально, але турецький рефері Хюсеїн Гечек на червону картку так і не наважився. Відповідь «Дніпра» на хамство була відразу після найбільшої сутички першого тайму.
Не встиг Мандзюк, з грубого фолу проти якого розпочалася штовханина, повернутися на поле після надання допомоги, а господарі розіграли штрафний, і Матеус проштовхнув м'яч до сітки.
Розуміючи, що перевага господарів беззаперечна, Вальтер Маццаррі в перші хвилини після перерви ввів у гру своїх зіркових виконавців — Кавані та Пандєва.
На кілька хвилин ініціатива перейшла до неаполітанців, і стійка одного разу врятувала ворота Лаштувки.
Рамос відповів виходом Калинича, «Дніпро» обертів не збавив, і зусиллями Джуліано на 64-й хвилині все ж довів рахунок до розгромного.
Італійці спромоглися на гол престижу — з пенальті відзначився Кавані й встановив остаточний рахунок 3:1.
Унічию з рахунком 1:1 завершилося інше протистояння в групі F — так зіграли голландський ПСВ і шведський АІК. «Дніпро» одноосібно очолює квартет — 9 очок, ПСВ має 4 бали, «Наполі» — 3, АІК — 1.
також у паперовій версії читайте:
  • КУБКОВИЙ ХАРАКТЕР «КАРПАТ»
  • НОВИЙ РЕКОРД «ШАХТАРЯ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».