Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); «ШАХТАР» ЗІПСУВАВ АБРАМОВИЧУ СВЯТО
ПАМ'ЯТНИК БЕРЕГИНІ УКРАЇНСЬКОЇ ПІСНІ
Пам'ятник народній артистці України, Герою України, лауреатові Державної премії України імені Т. Шевченка Раїсі Кириченко урочисто відкрили у Полтаві напередодні дня народження відомої співачки, повідомляє Укрінформ. Кошти на нього збирали впродовж п'яти років небайдужі полтавці. Ще 600 тис. грн виділили з обласного бюджету. Встановили скульптуру біля будівлі ОДТРК «Лтава», де співачка записувала свої пісні, на вулиці, яка кілька років носить її ім'я.

Скульптор Микола Цись зобразив співачку на повний зріст із широко розкритими обіймами. На постаменті викарбувані слова із пісні: «Дарую, Вам люди, на щастя та будні, ту пісню, що в серце з дитинства взяла».

ЗГАДКА ПРО ГЕТЬМАНА ІВАНА ВИГОВСЬКОГО
В Івано-Франківській області на території чоловічого Хресто-Воздвиженського Манявського монастиря (УПЦ КП) відкрито пам'ятник гетьману українського козацтва Іванові Виговському, повідомляє i-pro.kiev.ua. Ця відома у православному світі обитель, заснована Йовом Княгиницьким 1606 року, розташована в Карпатах, біля села Манява Богородчанського району. Саме тут, за версією дослідників, покояться останки Івана Виговського — українського гетьмана, котрий зі своїми козаками під час битви при Конотопі в липні 1659-го вщент розбив регулярне московське військо.
Щоправда, документальних підтверджень місцепоховання Виговського дотепер знайти не вдалося. За словами автора книги «Слово про Скит Манявський» Богдана Сушинського, зберігся лише оригінал заповіту гетьмана, в якому він просить його там поховати. Бюст гетьмана вилито з бронзи, постамент виготовлено з каменю.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕКОРДИ
  • ДИВА
  • ФАКТ
  • ЕКСПО
  • ЗНАХІДКИ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • СТОЛИЦЯ
  • СТАТИСТИКА

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».