Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
БЕЗ ШАНСІВ ДЛЯ ЧАРРА
Не вина братів Кличків, що вони не мають у боксерському світі гідних опонентів. Що не казали б їхні візаві перед початком бою, але далі обіцянок відправити чемпіонів у нокаут справи не йдуть. По суті, останні поєдинки Віталія та Володимира перетворилися на заходи з популяризації професійного боксу, особливо у країнах, що лежать на схід від європейської Мекки боксу — Німеччини.

Не так давно Кличко-старший боксував на одній з футбольних арен Євро-2012 — стадіоні «Мейському» у Вроцлаві. А в ніч на неділю в Москві у спорткомплексі «Олімпійський» 41-річний чемпіон за версією WBC вдало провів дев’ятий захист свого титулу, перемігши уродженця Лівану Мануеля Чарра, що виступає під німецьким прапором. Зауважимо, що Віталій Кличко мав бажання провести цей бій на НСК «Олімпійський» у Києві, проте чергове соло чемпіона знову пройшло не на його рідній землі.
Кличко-старший прагнув подарувати братам-слов’янам «справжній нокаут». Однак 46-та перемога на профі-ринзі дісталася українцеві після того, як його опонент, отримавши розсічення обличчя, не зміг продовжити бій.
«Глядачі, напевно, хотіли побачити більшого. Але, на жаль, у професійному спорті трапляється й таке. Сам був у подібній ситуації в пам’ятному поєдинку з Ленноксом Льюїсом»,— прокоментував неочікуваний фінал Віталій.
Нагадаємо, що в 2003 році Кличко-старший, виграючи за очками титульний бій у володаря пояса WBC Льюїса, отримав розсічення і був змушений припинити подальшу боротьбу. Тоді закривавленого українця, незгодного з рішенням рефері, ще довго не могли заспокоїти члени його команди. Через дев’ять років ситуація повторилася.
Щоправда, цього разу претендент, якому в четвертому раунді кров залила праве око, до зупинки бою не мав жодних шансів на перемогу. Перші два раунди Чарр просидів у глухій обороні, хоча й така тактика не завадила Кличку відправити опонента на підлогу.
Надалі, як пояснив після поєдинку Віталій, він змусив суперника розкритися: «Спочатку Чарр був обережний, але я змусив його перейти до активних дій, що призвело до збільшення помилок iз його боку. Відкриваючись, я провокував Мануеля на атаку, що дозволяло мені його жорстко зустрічати».
Після одного такого жорстокого удару і сталося розсічення. «Розумію розпач Чарра, який хотів боксувати далі. Я теж хотів продовження. Але правила є правила»,— сказав український чемпіон.
Хай там як, але Мануель Чарр заявив, що сподівається на реванш. Хоча поки що не відомо, чи продовжить Кличко-політик свою боксерську кар’єру. Віталій не раз говорив, що повісить боксерські рукавички на цвях, якщо пройде до Верховної Ради України.
також у паперовій версії читайте:
  • КОНОПЛЯНКА ВРАЗИВ WEMBLEY
  • УНІКАЛЬНИЙ РЕКОРД УКРАЇНЦІВ
  • СТАРТ «ДОНБАСУ»: ОДНА ПЕРЕМОГА, ДВІ ПОРАЗКИ
  • МАРРЕЙ І ВІЛЬЯМС— НАЙКРАЩІ В НЬЮ-ЙОРКУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».