Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ДО КИЄВА ЗАВІТАЄ МАЛИЙ ТЕАТР
У прямому сенсі «на валізах» відкриває черговий, 257-й за рахунком, сезон один із найстаріших сценічних колективів Росії — Державний академічний Малий театр. Прославлений колектив на чолі з художнім керівником народним артистом СРСР Юрієм Соломіним вирушив у великий гастрольний тур, повідомляє newsru.ua.

Першим його пунктом було місто Брест, потім артисти відвідали Володимир і Новгород. Від 27 вересня до 2 жовтня Малий театр виступатиме в Києві. На сцені Театру імені Лесі Українки російські актори по два рази зіграють: грибоєдовське «Горе від розуму», «На всякого мудреця доволі простоти» Островського і «Спадкоємці Рабурдена» за Емілем Золя.
Заключним акордом гастрольного туру стануть «Закохані». Комедію Карло Гольдоні поставив у Малому італійський режисер Стефано де Лука, на батьківщину якого і вирушать російські артисти. Спектакль покажуть 13 і 14 жовтня на сцені легендарного «Пікколо Театро ді Мілано».

«ПОГЛЯД У БЕЗМЕЖНІСТЬ»
Відомий український художник Іван Марчук презентує нову виставку картин «Погляд у безмежність» у галереї «Мистецька збірка», повідомляє moemisto.com.ua. Нині митець «зазирнув» у світ, якого ще немає на землі. Новий десятий цикл робіт цілковито відрізняється від дев'яти попередніх. Унікальний стиль виконання творів автор називає абстрактним сюрреалізмом.
Іван Марчук — найтитулованіший художник України, лауреат Шевченківської премії. Кожна його виставка — визначна культурна подія. Та визнанню на батьківщині передували довгі роки випробувань. Переслідування радянською владою, вимушена еміграція і врешті повернення до Києва 2001 року.
За його роботи колекціонери ладні віддавати шалені гроші. Проте художник мріє про давно обіцяний владою музей і картин не продає. Марчука називають патріархом українського авангарду. Його творчість, що налічує більш ніж чотири тисячі робіт, визнав увесь світ. За версією видання Daily Telegraph, 2007-го його внесли до сотні найвизначніших геніїв сучасності.
також у паперовій версії читайте:
  • «ЛІСОВУ ПІСНЮ» ПЕРЕКЛАДЕНО БЕНГАЛЬСЬКОЮ
  • ГОТУЄТЬСЯ ВИСТАВКА РОБІТ КАЗИМИРА МАЛЕВИЧА
  • СТО ШЕДЕВРІВ ЖИВОПИСУ В МУЗЕЇ ХАНЕНКІВ
  • ХАРКІВ — МІСЦЕ «ТЕАТРАЛЬНИХ КОНФРОНТАЦІЙ»
  • ПРИСВЯЧУЄТЬСЯ ВЕЛИКОМУ КОБЗАРЕВІ
  • ПОЛ МАККАРТНІ — ОФІЦЕР ОРДЕНА ПОЧЕСНОГО ЛЕГІОНУ
  • НІМЕЦЬКА НАГОРОДА ДЛЯ УКРАЇНСЬКОГО ПЕРЕКЛАДАЧА
  • НАЙКРАЩІ ВІДЕОКЛІПИ РОКУ
  • ГОЛОВНА ПІСНЯ ЛІТА
  • «ВЕРЕМІЙ» ЗІГРАЄ НА МАРШІ ВИШИВАНОК

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».