Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
91% УКРАЇНЦІВ ШАНУЮТЬ ДЕРЖАВНУ МОВУ
Державна мова є найбільш шанованим атрибутом незалежної української держави. Переважна більшість громадян (91%) стверджує, що позитивно ставиться до української мови.
Про це свідчать результати опитування, проведеного соціологічною службою Центру Разумкова спільно з фондом «Демократичні ініціативи» ім. Ілька Кучеріва, повідомляє ZN.UA.

«36% громадян заявили, що державною мовою пишаються. Ще 55% — засвідчили позитивне ставлення до неї. Разом 91%, або переважна більшість»,— констатують соціологи.
Вони зазначають, що минулоріч гордість і позитивне ставлення до української державної мови засвідчили 92% опитаних. Кількість тих, хто негативно ставиться, не змінилася (5%), як і охочих державну мову змінити на якусь іншу (3%).
Цьогоріч збільшилася кількість шанувальників державного прапора. Якщо торік пишалися синьо-жовтим стягом 26% громадян, то зараз — 38%. Негативно ставляться до цього атрибуту лише 1% людей, а 1% — так негативно, що хотіли б змінити прапор.
Державний герб має менше шанувальників. Тризубцем пишаються 30% громадян, ще 58% ставляться до нього позитивно. Негативно — лише 4%, аж до його зміни — 3%.
Державний гімн викликає гордість у 30% громадян (проти 23% торік), позитивне ставлення — у 53%. Негативне — у 6%, як і рік тому, хочуть його змінити — 7% (проти 12% у 2011 році).
Найменше громадяни пишається таким атрибутом і символом незалежної держави, як його грошова одиниця, гривня. Тому пишається гривнею менш ніж чверть (23%) опитаних. Дві третини (67%) ставиться до гривні позитивно. Негативно — тільки 3%; ще двоє хотіли б гривню змінити на іншу валюту. Порівняно з минулим роком тут особливих змін немає.
Опитування проведено 10–15 серпня цього року серед 2009 респондентів віком після 18 років у всіх регіонах України. Теоретична похибка вибірки — 2,3 відсотка.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • СЕМЕН ГЛУЗМАН: ОСТАННЯ ВИТІВКА FЕMEN— ЗА МЕЖЕЮ ЗДОРОВОГО ГЛУЗДУ
  • «МОВНИЙ ЗАКОН» МАЄ ДИСКРИМІНАЦІЙНИЙ ХАРАКТЕР
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».