Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ВИЩИЙ СПЕЦСУД ЗАЛИШИВ ТИМОШЕНКО ЗА ҐРАТАМИ
Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ визнав законним вирок екс-прем’єр-міністру України Юлії Тимошенко у «газовій справі».

Таким чином суд відмовив захисту екс-прем’єра в задоволенні скарги, в якій вони просили визнати рішення Печерського районного суду та Апеляційного суду Києва незаконними, а справу закрити за відсутності в діях Ю. Тимошенко складу злочину.

* * *
Наразі в Україні завершилося формування тоталітарної держави. Так в інтерв’ю журналістам сказав Сергій Власенко, адвокат екс-прем’єр-міністра Юлії Тимошенко, коментуючи рішення Вищого спеціалізованого суду.
«Сьогодні громадянин Янукович повністю продемонстрував, що йому абсолютно наплювати в Україні на все. Зокрема, на права громадян і на закон. Усі розуміють, що сьогодні оголошувалось не рішення цього суду, це було рішення Віктора Януковича — тримати Юлію Тимошенко, свого головного політичного опонента, за ґратами стільки, скільки це буде можливо, без будь-якого сенсу та пояснень»,— зауважив він.
За словами юриста, ні у кого не було сумніву у тому, що події у Печерському суді не мають нічого спільного із законами та мораллю.
«А ті троє людей, виконуючи вказівку Януковича, назвали те, що відбувалося у суді, ідеальним правосуддям. Такого ідеального правосуддя хоче Янукович для України»,— пояснив Сергій Власенко.
У свою чергу, захисник та донька екс-прем’єра Євгенія Тимошенко заявила, що це рішення суду ще раз доводить, що в Україні починається диктатура.
«Ми не зупиняємося в боротьбі, за кілька днів ми відправляємо запит до Європейського суду про те, що ми позбавлені справедливості. Цим сьогоднішнім рішенням ми можемо пересвідчитися, що більше ніхто в Україні не зможе отримати правильне рішення, бо це буде контролюватися диктатором Януковичем»,— додала вона.

* * *
Європейський Союз глибоко розчарований через ухвалене рішення за касацією екс-прем’єра Юлії Тимошенко в «газовій справі».
«Ми з жалем відзначили рішення Вищого спеціалізованого суду України. Ми глибоко розчаровані наслідками поточної ситуації, коли два важливі лідери опозиції не зможуть узяти участь у майбутніх парламентських виборах, коли суд не поважає міжнародних стандартів щодо справедливого прозорого процесу»,— заявив у середу в Брюсселі представник Європейської Комісії Майкл Манн.
«Ми також із занепокоєнням сприйняли новий вирок щодо Луценка. Ми й надалі пильно стежитимемо за розвитком ситуації, пов’язаної зі справами стосовно Тимошенко, Луценка та інших»,— запевнив М. Манн.

* * *
Рішення Вищого спецсуду в «газовій справі» Юлії Тимошенко матиме негативні наслідки для складних відносин Києва та Брюсселя, переконана експерт Центру Карнегі в Брюсселі Ольга Шумило-Тапіола.
В інтерв’ю агентству «Інтерфакс — Україна» в середу в Брюсселі вона сказала: «Брюссель не міг і не мав наміру впливати на рішення українського суду. Однак сподівався, що політично мотивовані справи — а саме так їх сприймають у столицях ЄС — проти Тимошенко та її соратників буде припинено».
На думку експерта, рішення українського суду «підтвердило вже наявну тезу про те, що для офіційного Києва набагато важливіше видаватися «непохитним і послідовним» усередині країни, ніж дотримуватися європейських норм. «На сьогодні складно сказати, наскільки погіршиться ситуація, оскільки справа Тимошенко — це одна з трьох умов відновлення відносин між сторонами»,— додала вона.

* * *
У Великій Британії розчаровані тим, що Вищий спецсуд залишив чинним вирок Юлії Тимошенко від 11 жовтня 2011 року.
Про це заявив міністр Великої Британії у справах Європи Девід Лідінгтон, повідомляє Тиждень. ua.
«Мені прикро чути, що Вищий спеціалізований суд з цивільних та кримінальних справ відхилив останню скаргу Юлії Тимошенко на рішення проти неї від 11 жовтня 2011 року. Ми постійно звертали увагу на занепокоєність незалежних експертів з приводу проведення суду над пані Тимошенко та іншими представниками опозиції»,— зазначив дипломат.
«Велика Британія буде продовжувати тиснути на Україну, щоб вона припинила вибіркове правосуддя та забезпечила, щоб опозиція могла повною мірою брати участь у вільних і справедливих парламентських виборах у жовтні. Без чітких доказів, що Україна підтримує демократію й верховенство права, просування Угоди про асоціацію України з ЄС і далі буде ускладнено»,— констатував Лідінгтон.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • РІШЕННЯ ЄСПЛ У СПРАВІ ТИМОШЕНКО БУДЕ ЧЕРЕЗ ПІВТОРА-ДВА МІСЯЦІ
  • НОВИЙ ВАРІАНТ МОВНОГО ЗАКОНУ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».