Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
НАЙКРАЩЕ МІСТО ДЛЯ ЖИТТЯ
Перше місце у рейтингу найкращих міст України, на думку видання «Фокус», посів Івано-Франківськ, повідомляє tsn.ua. Досліджувалися різні фактори, які впливають на життя городянина: транспортна інфраструктура, доступність продуктів, медичне обслуговування, ціни на житло та його якість, наявність робочих місць, екологія. Було визначено найкращі міста у категоріях: здорові, доступні, комфортні, заможні й культурні. Івано-Франківськ набрав максимальну кількість балів лише за одним із критеріїв — за кількістю ліжко-місць в лікарнях на душу населення, але він — єдине місто, яке потрапило до усіх тематичних міні-рейтингів, тому сума балів у нього найбільша.

На другому місці Чернівці, де високий рівень забезпечення медичними послугами, розвинута міська інфраструктура, багато музеїв і пам'яток культури. На третій позиції — Донецьк, що є лідером міні-рейтингу найбагатших міст. Тут низький рівень безробіття і високі середні зарплати. Далі — Львів, де спостерігається високий рівень ділової активності, є нові робочі місця, а також розвинута культурна інфраструктура. П'ятірку замикає Київ, що має найбільші витрати міського бюджету, одну з найвищих середніх зарплат і найбільшу ділову активність. Проте несприятлива екологія, високий рівень злочинності, дорогі продукти і нерухомість не дали змогу столиці посісти вищу позицію.

У ВІКІПЕДІЇ — «МІСЯЦЬ УКРАЇНСЬКОГО СЕЛА»
Дописувачі української Вікіпедії з нагоди Дня Незалежності України проводять «Місяць українського села», аби поліпшити якість статей про ці населені пункти, повідомляє i-pro.kiev.ua. В Україні налічується 28450 сіл і про кожне з них у Вікіпедії є окрема стаття. Проте багато з них не досконалі, містять мало інформації. Тому модератори вільної енциклопедії закликають істориків, краєзнавців і небайдужих долучитися до акції, яка триватиме до 17 вересня.
Кожен охочий також може завантажити зроблені ним фотографії з цієї тематики до ВікіСховища, і таким чином допомогти в ілюструванні статей про села України.
також у паперовій версії читайте:
  • ФАКТ
  • ДИВА
  • ЕКСПО
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • ПОДІЯ
  • РЕКОРДИ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».