Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ОСТАННЄ «БРАВО» БОГДАНУ СТУПЦІ
Видатного українського актора театру і кіно Богдана Ступку поховали у вівторок, 24 липня, на Байковому кладовищі в Києві.
Зранку у церкві Святого Миколая Чудотворця УГКЦ було відслужено архієрейську літургію з чином похорону.

Того ж дня у Театрі імені Івана Франка відбулася церемонія прощання із Б. Ступкою, на яку прийшли близько десяти тисяч осіб.
Прибув також Президент України Віктор Янукович.
Віддати шану великому акторові прийшли екс-президенти Леонід Кучма і Віктор Ющенко, члени уряду.
Церемонія прощання, яка тривала від самого ранку, завершилася 10-хвилинними оплесками та вигуками «Браво!».
Богдан Ступка помер уранці 22 липня після тяжкої тривалої хвороби. Життя 70-річного актора обірвалося о 7.45 у столичній лікарні «Феофанія», де він провів останні чотири місяці.
Причиною смерті став серцевий напад на тлі запущеної стадії раку кістки.
Про це розповів син актора Остап Ступка, пише «Дзеркало тижня».
«У січні в батька виявили рак кістки,— сказав Остап.— Він не любив скаржитися, тому про це мало хто знав. Усі ці місяці хвороба швидко прогресувала, і ось кілька днів тому йому стало зовсім погано».
«У ніч із 21 на 22 липня в нього стався напад, за яким настала кома,— розповіли медики.— Вивести його з критичного стану нам не вдалося. Богдан Ступка помер від гострої серцевої недостатності».

* * *

Богдан Ступка народився 27 серпня 1941 року в смт Куликів на Львівщині.
Український актор театру і кіно, народний артист СРСР (1991), лауреат Державної премії СРСР (1980), Герой України (2011).
Богдан Ступка у Національному академічному драматичному театрі імені Івана Франка зіграв ролі у таких спектаклях, як «Тев'є-Тевель» (Тев'є), «Украдене щастя» (Микола Задорожний), «Дядя Ваня» (Іван Петрович Войницький), «Енеїда» (Іван Котляревський), «Майстер і Маргарита» (Єшуа), «Король Лір» (Король Лір), «Лев і Левиця» (Лев Толстой) та в багатьох інших.
Крім того, на рахунку Богдана Сильвестровича близько ста ролей у кіно. Останніми його роботами були фільми «Дім» і «Вогні кубла», а також ролі у серіалах «Одного разу в Ростові» й «Безодня», прем'єра якого має відбутися цього року.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».