Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); РОЗМАЇТТЯ
ХМЕЛЬНИЧАНКА— ПРИЗЕРКА ОЛІМПІАДИ ГЕНІЇВ
Учениця технологічного багатопрофільного ліцею Христина Ганзюк узяла участь у Міжнародному конкурсі, так званій Олімпіаді геніїв, який відбувся у США в місті Освего (штат Нью-Йорк), повідомляє gazeta.ua. Вона була в індивідуальному заліку єдиною представницею України. Право на участь у цьому престижному конкурсі хмельничанка отримала як дипломант II ступеня Всеукраїнського конкурсу «Intel-Еко Україна-2012» — національного етапу Міжнародного конкурсу науково-технічної творчості школярів Intel ISEF-2012.

Зі своєю роботою «Роль природних мінеральних сорбентів у процесах очищення води і в повсякденному використанні» школярка завоювала бронзу серед майже 700 учасників із Америки та Європи. Матеріали для досліджень дівчина брала на Ташківському родовищі, розташованому в Славутському районі Хмельницької області. В цьому полягає унікальність роботи — використання вітчизняних природних мінералів. Дівчина розробила на їхній основі сорбенти для очищення води і виготовила мило, скраби, пасти. Готову продукцію Христина представила на суд міжнародного журі. У планах переможниці — доопрацювати та вдосконалити роботу і відвідати ще один міжнародний конкурс, який відбудеться восени у місті Х'юстон (штат Техас, США).

ТОП-20 КУЛЬТУРНИХ МІСТ УКРАЇНИ
Журнал «Фокус» склав рейтинг двадцятки культурних міст України. На першому місці опинилась Ялта. Очолити рейтинг їй допомогли дев'ять музеїв, чотири кінотеатри, два театри і понад 250 пам'яток культури, історії та архітектури. Крім того, балів місту додала розвинута інфраструктура освіти і дозвілля за відносно невеликої кількості жителів. Адже при здійсненні розрахунків видання також ураховувало співвідношення кількості культурних пам'яток і закладів культури до чисельності населення.
На другому і третьому місцях — Івано-Франківськ і Львів, де, як зазначає журнал, «пам'ятники зустрічаються на кожному кроці». Наприклад, у Львові найбільша кількість архітектурних пам'яток — майже п'ять тисяч, а історичний центр міста внесено до списку Всесвітньої спадщини ЮНЕСКО. Загалом двадцятка найкультурніших міст України виглядає так (від четвертого місця): Євпаторія, Чернівці, Ужгород, Севастополь, Харків, Тернопіль, Одеса, Київ, Херсон, Мукачеве, Кам'янець-Подільський, Луцьк, Хмельницький, Чернігів, Донецьк, Трускавець і Рівне.
також у паперовій версії читайте:
  • ФЕСТИВАЛІ
  • ФАКТ
  • МАНДРИ
  • ЦІКАВА ПЛАНЕТА
  • НОУ-ХАУ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».