Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЯКУ ДЕРЖАВУ БУДУЄМО?
В об'єднаній опозиції планують шляхом унесення змін до Кримінального процесуального кодексу позбавити прокуратуру функцій загального нагляду та досудового слідства.
Як передає кореспондент УНІАН, про це повідомив голова Ради об'єднаної опозиції Арсеній Яценюк під час засідання «круглого столу» в Києві з обговорення передвиборчої програми об'єднаної опозиції в частині реформування правоохоронної й судової систем.
За його словами, шляхом унесення змін до КПК «органи прокуратури треба позбавити функцій загального нагляду, досудового слідства, скасувати кримінальну відповідальність слідчих за невиконання вказівки прокурора».

Даючи оцінку ситуації, яка склалася за останні два роки в українській правоохоронній системі, А. Яценюк зазначив, що правоохоронні органи в Україні своєю кількістю вдвічі перевищують чисельність правоохоронців у Польщі, інших державах Євросоюзу, і навіть кількість є більшою, ніж за часів СРСР.
«Тобто можемо констатувати, що в Україні сформовано класичну поліцейську державу... Правоохоронна система стала захищати владу, тобто тих, хто її призначає», — зауважив А. Яценюк.
На його думку, таким чином, можна говорити про катастрофічну ситуацію, яка склалася у правоохоронних органах, прокуратурі й суддівській системі.

ПРЕЗИДЕНТ ВИМАГАЄ ЧЕСНОЇ ВИБОРЧОЇ КАМПАНІЇ
Як повідомили у прес-службі глави держави, на цьому він наголосив під час своїх зустрічей у Криму з керівниками обласних держадміністрацій.
«Влада має створити всі умови для проведення чесних, демократичних парламентських виборів», — сказав В. Янукович.
Президент звернув особливу увагу керівників регіонів на важливість неухильного дотримання норм чинного виборчого законодавства та надання всім учасникам виборчого процесу рівних умов для ведення передвиборчої кампанії.
Він підкреслив, що для цього є всі умови, адже ще за рік до виборів в Україні було ухвалене законодавство, необхідне для виборів Верховної Ради.
«Нове виборче законодавство стало результатом успішного політичного компромісу. Цей успіх відзначили також і міжнародні спостерігачі»,— зауважив В. Янукович.
Від того, як відбудуться ці вибори, залежатиме міжнародний імідж нашої країни, подальша успішна реалізація внутрішніх реформ і виконання соціальних ініціатив, переконаний Президент.
«Виборча кампанія має пройти бездоганно, у повній відповідності з міжнародними стандартами»,— зазначив він, додавши, що йдеться, в тому числі, про відкритість та публічність виборчого процесу, надійний захист прав виборців.
В. Янукович також підкреслив, що місцева влада має вже зараз перевірити готовність дільниць до голосування, забезпечити, в разі потреби, ремонтні роботи. «Також усе має бути підготовлене для забезпечення громадського порядку як напередодні, так і в день голосування», — підсумував глава держави.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • МОЇ РОКИ — МОЄ БАГАТСТВО?
  • ЖУРНАЛІСТИ ВИМАГАЮТЬ ЗУПИНИТИ ЗНИЩЕННЯ МАС-МЕДІА
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».