Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
СОТНЯ ШЕДЕВРІВ ІЗ МУЗЕЇВ УКРАЇНИ
У московському Державному музеї образотворчого мистецтва імені О. Пушкіна відкрилася виставка «Повернення» Святого Луки». Західноєвропейський живопис VI–XVIII ст. із музеїв України», повідомляє gazeta.ua. Картина Франца Хальса «Євангеліст Лука» (1623–1625) приїхала до музею втретє, тому в назві це «повернення» вирішили обіграти. Назва виставки також співзвучна з радянською детективною стрічкою «Повернення» Святого Луки» (1970).

Уперше в одному виставковому просторі представлено сто творів майстрів VI–XVIII ст., виконаних у різних жанрах і стилях. Виставка реалізується в межах циклу «Під покровом дружних муз...» і продовжить серію експозицій, які відкривають найбільш значні художні зібрання країн ближнього зарубіжжя. Основа виставки — роботи з дев'яти музеїв України: з Києва, Одеси, Чернігова, Львова, Харкова, Житомира, Полтави. Експонати відбирали за участю фахівців ДМОМ імені О. Пушкіна з фламандського, голландського, італійського мистецтва. Експозиція працює до 9 вересня.

СУЧАСНЕ МИСТЕЦТВО «ОЖИВИЛО» ЗАКРИТИЙ ЗАВОД
У Донецьку презентували спільний культурний проект фонду «Ізоляція» та Galleria Continua (Італія), повідомляє bbc.co.uk. Фонд розташований на території колишнього заводу, що виготовляв ізоляційні матеріали для промисловості й будівництва. Тепер індустріальний ландшафт освоюють митці. Перші постійні інсталяції шістьох європейських художників уже відкрито. Проект має назву «В пошуках часу» (Where is the time?).
За словами автора проекту Любові Михайлової, у виставки не було певної кураторської стратегії. Художники мали змогу співпрацювати з територією самостійно. Аби підготуватися до роботи, вони слухали розповіді про історію краю та підприємства. Матеріалами і об'єктами для творчості стали споруди й предмети виробничого призначення: залишені цехи, труби, газопроводи, сітки, контейнери тощо. Нині результати натхнення можна не лише побачити, а й почути. Наприклад, Леонардо Ерліх, якого називають «майстром ілюзій», створив інсталяцію «Невидимий поїзд»: проходячи під заводським трубопроводом, можна почути гудок і звук потяга, який наближається, а потім віддаляється.
Проект розраховано на п'ять років, тож освоєння території триватиме.
також у паперовій версії читайте:
  • ПОБАЧИМО «СІМ ПРИРОДНИХ ЧУДЕС УКРАЇНИ»
  • «РОЗБУДІТЬ» СПЛЯЧУ КРАСУНЮ
  • ВИШИВАНКА ДЛЯ МАДОННИ
  • НАЙДОРОЖЧІ МОЛОДІ ЗНАМЕНИТОСТІ
  • КАРТИНИ ІЗ ШНУРКІВ ДЛЯ ВЗУТТЯ
  • МІСЬКІ ПЕЙЗАЖІ ЗІ СТАРИХ ШТАНІВ
  • ПЕРШИЙ МИСТЕЦЬКИЙ ФЕСТИВАЛЬ-ПЛЕНЕР У КАРПАТАХ
  • «ЖИВІ» ЦВЯХИ
  • ЗЛІТ КУЛЬТУР GLOBAL VILLAGE

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».