Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ПРОЕКТ «КУЛЬТУРНИЙ ВАНТАЖ»
У Національному художньому музеї України сьогодні відкривається міжнародний проект «Культурний вантаж», який представить твори сучасного мистецтва з колекції Національної галереї мистецтв «Захента» та Центру сучасного мистецтва «Замок Уяздовський» Варшави, повідомляє i-pro.kiev.ua. Роботи розміщено у двох виставкових і шести залах постійної експозиції музею.

Аскетичні за візуальним вирішенням, але багато в чому провокативні за інтелектуальним наповненням роботи Анджея Длужнєвського, Романа Опалки, Влодзімежа Боровськи, Зофії Кулик, Леона Тарасавича та інших авторів, знаходячись у залах поряд із давньоруськими й бароковими іконами, історичним портретом, елегійними сюжетами і ліричними краєвидами ХІХ ст., правитимуть за nota bene до стислого викладу історії мистецтва, яким є музейна експозиція. Вибір польської сторони як партнера невипадковий, мистецтво наших країн тісно пов'язане між собою географією, історією, численними біографіями і обставинами.

ДЖАЗОВІ ДІАЛОГИ У ЛУЦЬКОМУ ЗАМКУ
У Луцьку 18–19 травня відбудеться VІІІ Міжнародний джазовий фестиваль «Музичні діалоги-2012», приурочений до святкування Днів Європи в Україні, повідомляє i-pro.kiev.ua. Він традиційно пройде в Луцькому замку — знаковому місці для міста, адже саме тут у XV ст. відбувся з'їзд європейських монархів. Він символізує єднання України з Європою, тому його обрали для проведення фестивалю, мета якого — популяризація української та зарубіжної джазової музики, інтеграція української музики до системи культурних цінностей Європи.
У заході візьмуть участь професійні колективи з України, Польщі, Білорусі, Молдови і Великої Британії. Крім того, спільний проект, який втілюється з британськими колегами, мистецькою організацією Jack Drum Arts, передбачає виготовлення і встановлення в Луцьку «звукової скульптури» — перкусійного інструменту, що не має аналогів в Україні.
також у паперовій версії читайте:
  • МУЗИЧНА БРАМА
  • «ВІВТАР НАЦІЙ»
  • МАЙСТРИ З КІОТО У МУЗЕЇ ХАНЕНКІВ
  • МАЛЮЄ РІЗНІ ПОРТРЕТИ ДВОМА РУКАМИ ВОДНОЧАС
  • «РАДІОАКТИВНІСТЬ» У «МИСТЕЦЬКОМУ АРСЕНАЛІ»
  • РЕКОРД ГУЧНОСТІ
  • КИЇВСЬКІ ГАСТРОЛІ ЛЬВІВСЬКОГО ТЕАТРУ
  • «ГАЛЕРЕЯ НА КОЛЕСАХ»
  • ОЗНАЙОМИМОСЯ З «НОРМАНДІЄЮ В ЖИВОПИСІ»
  • НАЙБІЛЬША КОЛЕКЦІЯ АНАТОМІЧНИХ РОБІТ ЛЕОНАРДО

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».