Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЗА ДВА ТУРИ ДО РОЗВ'ЯЗКИ
За два тури до завершення чемпіонату претенденти на золоті нагороди мають однакову кількість очок. Схоже на те, що доля першого місця вирішиться у «золотому» матчі. Немає ясності й у стані аутсайдерів. Чотири команди — претенденти на пониження в класі.

«Іллічівець», який у минулому сезоні лише після перемоги в останньому турі над «Динамо» уник прощання з елітним дивізіоном, цього разу обійдеться без інфарктного фіналу. Маріупольці змогли достроково відсвяткувати збереження прописки в Прем'єр-лізі. Командою, що першою поступилася азовцям у новому році, стала «Олександрія», котра сама будь-що намагається вхопитися за «рятівну соломинку».
Нині 14-ту позицію, завдяки кращим додатковим показникам, посідають «Карпати». «Біло-зелені» мали непоганий шанс відмежуватися від пари невдах, якби втримали перевагу в два м'ячі над «Арсеналом». Проте «каноніри» рвуться в Лігу Європи, тож перетворили свою відчутну ігрову перевагу на камбек (3:2) і залишили підопічних Юрія Дячука-Ставицького ні з чим. Зауважимо, що навесні «Карпати» тричі програвали матчі, ведучи перед по ходу зустрічі.
Єдиною командою з аутсайдерської трійки, яка минулого вікенду змогла примножити очковий доробок, стала «Оболонь». За один пункт, видряпаний на «Дніпро Арені», оболонці «заплатили» головою свого кіпера Костянтина Махновського. Вискочивши на перехоплення м'яча за межі штрафного майданчика, він отримав удар шипами в чоло від дніпрянина Матеуса. Закривавлене обличчя стража воріт справило на грубіяна шокуюче враження.
Бразилець отримав червону картку, а Махновський потрапив до лікарні, де на рвану рану йому наклали понад 20 швів. Костю у воротах замінив Ігор Березовський, який пропустив два м'ячі від Євгена Коноплянки. Цей дубль виявився ювілейним (тисячним) у чемпіонатах України.
У звітному турі не тільки «пивовари» втратили свого першого номера — без основного голкіпера в матчі проти «Волині» залишилося і «Динамо». Олександр Шовковський, витягуючи з «дев'ятки» м'яч після удару головою Майкона, невдало приземлився і ушкодив праве плече. Щодо гри, то у діях динамівців відчувалася невпевненість. Чого варте не реалізоване Олександром Алієвим пенальті! Його удар парирував молодий голкіпер лучан Денис Шеліхов. Зрештою, в компенсований час першого тайму кияни забили м'яч (контратаку в падінні завершив Андрій Шевченко) і надалі просто «засушили» гру.
Значно простішим видався матч для іншого претендента на «золото» — «Шахтаря», який на «Донбас Арені» приймав «Таврію». Рахунок 3:1 не відображає грандіозної переваги, яку мали «гірники».

Результати матчів
28-го туру:
«Іллічівець» — «Олександрія» — 2:0
Голи: Кожанов, 20; Фомін, 38
«Кривбас» — «Металург» (Д) — 1:2
Голи: Матич, 73 — Дімітров, 53 (пен.); Петров, 81 (у свої ворота)
«Дніпро» — «Оболонь» — 2:2
Голи: Коноплянка, 67, 78 (пен.) — Б. Баранець, 55; Гурський, 90+3
«Шахтар» — «Таврія» — 3:1
Голи: Селезньов, 17, 70; Ракицький, 60 — Шиндер, 47
«Ворскла» — «Зоря» — 2:2
Голи: Даллку, 50; Селін, 73 (пен.) — Ліпартія, 8, 54 (пен.)
«Арсенал» — «Карпати» — 3:2
Голи: Шацьких, 53, 57 (пен.); Кобахідзе, 82 — Авелар, 8; Гладкий, 51
«Чорноморець» — «Металіст» — 3:3
Голи: Бобко, 4, 67; Балашов, 73 (пен.) — Шав'єр, 26; Крістальдо, 27; Едмар, 79
«Волинь» — «Динамо» — 0:1
Гол: Шевченко, 45+4
також у паперовій версії читайте:
  • ДЕГРАДАЦІЯ УКРАЇНСЬКОГО ХОКЕЮ
  • ФІНІШ ФУТБОЛЬНОГО ФЛАМЕНКО
  • ПРОГНОЗОВАНА ПОРАЗКА
  • ЧЕМПІОНСЬКИЙ ФІНІШ ФЕТТЕЛЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».