Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
«БАВАРІЯ» ПРАГНЕ ДОДОМУ, «ЧЕЛСІ» МРІЄ ПРО РЕВАНШ
Перші півфінальні поєдинки Ліги чемпіонів УЄФА не дали відповіді на питання про ім'я фіналіста в жодному з протистоянь. Господарі перших зустрічей здобули мінімальну перевагу, яка аж ніяк не гарантує спокійного життя в матчах, що відбудуться наступного тижня.

«Баварія» має особливий настрій у цій Лізі чемпіонів — фінал турніру 19 травня прийматиме «Мюнхен Арена», і бажання зіграти у вирішальній зустрічі перед власними вболівальниками неабияк надихає футболістів німецького гранда.
У бундеслізі підопічні Юппа Хайнкеса практично втратили шанси на чемпіонство. Дехто вважає це ознакою кризи мюнхенців, інші експерти припускають, що через це найпрестижніший клубний турнір континенту став для «Баварії» ще пріоритетнішим.
Перша гра довела, що чутки про кризу перебільшені. Фаворит протистояння (принаймні, так здавалося до його початку) мадридський «Реал» і на «Арені Мюнхен» уже зі старту показав, що прагне грати першим номером.
Та «Баварія» продемонструвала, що готова на адекватну відповідь, і матч пішов на зустрічних курсах.
Маючи у складі Ар'єна Роббена і Франка Рібері, які за реактивністю можуть дати фору мадридській парі в складі Кріштіану Роналду та Анхеля Ді Марії, мюнхенці небезпечно діяли на контратаках. Одна з них призвела до кутового, після якого було відкрито рахунок. Рібері на 17-й хвилині першим зреагував на рикошет і з меж штрафного майданчика увігнав м'яч у сітку.
Після відпочинку «Реал» зміг зрівняти рахунок, і зробив це в контратаці. На 53-й хвилині Карім Бензема вивів Роналду на побачення з голкіпером «Баварії» Мануелем Нойєром, але португалець пробив невдало. М'яч підхопив Месут Озіл, котрий не надто вдало відпасував, але Бензема зумів вирватися на гарну позицію і прострілити, і там Роналду з лінії воріт відіграв на Озіла, якому лишилося із метра влучити в порожні ворота.
Після цього баварці нарощували тиск, переважно розвиваючи атаки через правий фланг, де показував дива дриблінгу Роббен. Мав моменти центральний нападник мюнхенців Маріо Гомес, та до певного часу йому не щастило. Свого зоряного часу нападникові збірної Німеччини довелося чекати аж до 90-ї хвилини, коли він чудово зіграв на випередження після прострілу з правого флангу від Філіпа Лама.
З рахунком 2:1 «Баварія» їде до Мадрида. Легко їй там не буде, та шанси повернутися на домашню арену в цьому міжнародному сезоні ще раз залишаються значними.
Інші резони має у протистоянні з «Барселоною» англійський «Челсі». Багато лондонців має підстави вважати, що три роки тому в боротьбі з каталонцями зупинилися на шляху до фіналу не без допомоги арбітра — норвежця Тома Хеннінга Овребо.
Нинішній поєдинок у Лондоні судив не менш ексцентричний арбітр — німець Фелікс Брих, але цього разу обійшлося без скандалів.
Напередодні майже усі вболівальники та фахівці відводили гостям роль фаворита. Наставник «синіх» Роберто Ді Маттео не заперечував. «Нам протистоятиме чи не найкраща команда світу»,— визнав він, але додав, що його підопічні здатні створити їй проблеми.
Хоч там як, першим із проблемами зіштовхнувся захист лондонців. «Барса» у притаманному їй стилі захопила територію і змушувала господарів багато бігати без м'яча.
Рахунок мав бути відкритим на 9-й хвилині, коли Андрес Інієста «парашутом» вивів Алексіса Санчеса на побачення з голкіпером. Петр Чех не встигав допомогти партнерам, але, на його щастя, пущений чилійцем м'яч влучив у поперечину.
Надалі каталонці створили чимало «убивчих» моментів, і реалізувати їх не змогли, лондонці сподівалися на боксерський «шанс нокаутера» в блискавичній контратаці.
Зрештою, допомогти «Челсі» взялося місцеве відділення небесної канцелярії. Наприкінці першого тайму над Лондоном зарядив рясний дощ, і під його акомпанемент господарі спромоглися перейти з оборони в атаку швидше, ніж зміг на це відреагувати захист гостей. В компенсований час головну зірку «Барселони» Ліонеля Мессі обіграв у центрі поля Френк Лемпард. Досвідчений гравець одразу зауважив на лівому фланзі рух Раміреса, віддав йому класний діагональний пас.
Рамірес виконав свою роль не менш класно. Попри присутність у штрафному майданчику чотирьох оборонців «Барси», він спромігся зробити вивірений за силою і точністю простріл на Дідьє Дроґба. Івуарієць чітко пробив — голкіпер гостей Віктор Вальдес не зміг урятувати команду.
Навряд чи варто описувати, як розгорталися події в матчі після перерви. Яскравіше проілюструє події на полі безстороння статистика: загалом за матч володіння м'ячем становило 72 на 28 відсотків на користь «Барселони», переважає вона і за кутовими (8:1), за ударами в цілому (19:4) і в площину воріт (6:1). Проте рахунок 1:0 на користь організованого захисту «Челсі».
Наступного тижня переможцям перших матчів доведеться складно на полях Іспанії. Та в Лізі чемпіонів ніхто не обіцяв легкого життя.
також у паперовій версії читайте:
  • УПЕРЕД, ДО «ЗОЛОТОГО» МАТЧУ!
  • ОДИН ЗА ВСІХ
  • ЧЕМПІОНАТ ДЛЯ «ОБРАЖЕНИХ»

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».