Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); БУДЬТЕ ЗДОРОВІ!
ЧЕБРЕЦЬ-РЯТІВНИК
Британські вчені з університету Лідс пропонують лікувати акне за допомогою цієї рослини. На їхню думку, чебрець більш ефективно і безпечно бореться з прищами, ніж антибактеріальні креми.
Дослідники вивчили ефект дії чебрецю, мирри і настоянки нагідок на бактерії Propionibacterium acnes, які спричиняють висипання на шкірі. Рослинні настоянки знищували бактерії протягом п'яти хвилин, але найефективнішим виявився чебрець. Він упорався з бактерією навіть краще, ніж перекиси бензоїлу, що входять до складу багатьох кремів від акне.

Спеціалісти вважають, що засоби для умивання на рослинній основі зможуть допомогти багатьом людям із чутливою до хімічних речовин шкірою. Наприклад, перекис бензоїлу нерідко спричиняє подразнення.
Учені планують продовжити дослідження в умовах, котрі найбільш точно повторюють реальне середовище людської шкіри, щоб подивитися, як працюють настоянки на молекулярному рівні.

РЕЖИМ ЗАХИСТИТЬ ВІД ВІРУСУ
На думку американських фахівців, важливо дотримуватися чіткого режиму праці й відпочинку. Багато працюючих використовує свою обідню перерву не для їди й прогулянки на свіжому повітрі, а продовжує демонструвати завзятість у роботі чи грає у шахи, а то й просто розповідає анекдоти в курилці. Це підриває імунітет і без того змученого стресами організму.
Важливо налагодити сон — лягати і вставати в один і той самий час. Проводити вихідні краще на природі — в лісі, парку або на присадибній ділянці.
Авітаміноз, характерний для весняного періоду року, теж знижує імунітет і робить нас беззахисними перед грипом та іншими ГРВІ.
Вітаміни, звичайно, найкраще отримувати зі свіжих соків, два-три яблука на день теж допоможуть здоров'ю. Якщо людина правильно харчується (споживає багато риби, достатньо м'яса і молочних продуктів), то проблем при «зустрічі» з вірусом у неї не буде.
також у паперовій версії читайте:
  • ІМУЦИН: РЕЗУЛЬТАТИ ОБНАДІЙЛИВІ
  • «ЦАРСЬКА» ХВОРОБА
  • ХВОРОБА ШМАЛЛЕНБЕРГА НАСТУПАЄ
  • ЛІКУВАННЯ ЗА КАТАЛОГОМ
  • ГОСТРА ЇЖА ЗНИЩУЄ ХОЛЕСТЕРИНОВІ БЛЯШКИ
  • БЕРЕЖІТЬ ОЧІ!

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».