Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
В ОЧІКУВАННІ МАТЧУ СЕЗОНУ
Футбольна Україна в очікуванні матчу сезону. Цієї суботи, в рамках 26-го туру, в Донецьку зійдуться лідери вітчизняного чемпіонату — «Шахтар» та «Динамо».

Гра, без сумніву, матиме вирішальне значення в турнірних розкладах. Динамівців, які вже засиділися у віце-чемпіонах, але в цьому сезоні йдуть першими, влаштує й нічия. Тоді як підопічним Мірчі Луческу потрібна лише перемога. Підтримка «гірникам» у рідних стінах гарантована — попри відсутність квитків у вільному продажу, на «Донбас Арені» очікується аншлаг. До Донецька динамівці вирушать, маючи за плечима десятиматчеву переможну серію. Останні три очки підопічні Юрія Сьоміна без особливих проблем вибороли в поєдинку з «Чорноморцем».
Особливих хвилювань за результат протистояння киян з одеситами у шанувальників «Динамо» не виникало. 42 тисячі вболівальників стали свідками результативного матчу — ворота «моряків» «біло-сині» уразили тричі й одного разу самі пропустили. Гол бразильця Леонардо Матоса перервав рекордну «суху» серію Олександра Шовковського тривалістю 804 хвилини. Натомість продовжив забивати на «Олімпійському» Олександр Алієв — дальні штрафні удари київського півзахисника досягають мети в третьому матчі поспіль, і всі — на 60-х хвилинах. Прикметно, що, коли гру вже було зроблено, Брауна Ідейє замінив ветеран Андрій Шевченко, який відновився після травми.
У трьох попередніх гостьових зустрічах із «Ворсклою» підопічні Мірчі Луческу не здобули жодної перемоги. У разі четвертої осічки «гірники» могли достроково попрощатися з надіями на чемпіонство. Проте господарі вирішили не псувати чемпіонську інтригу. Ще в попередньому турі троє ключових гравців команди Павлова заробили дискваліфікаційні попередження. «Хочу попросити вибачення у вболівальників за негарний вчинок Даллку, Маркоськи та Ребенка. Не за них — за себе, тому що вони, певно, не так розуміють ситуацію. На жаль, кадрові проблеми ослабили нашу команду. А «Шахтар» є «Шахтар», — розвів руками керманич полтавців, коментуючи поразку своєї команди з рахунком 0:2.
Далеким від оптимального був і склад «Металіста» на матч з «Кривбасом» — напередодні гри-відповіді 1/4 фіналу ЛЄ проти «Спортинга» Мирон Маркевич дав відпочити групі ключових виконавців, виставивши в основі аж п'ятьох «справжніх» українців, зокрема 18-річного захисника Дениса Барвінка. За словами Мирона Богдановича, кадрові експерименти спричинили в діях його команди сумбур, яким вдало скористалися хлопці Максимова. Після чотирьох поразок поспіль криворіжці нарешті змогли здобути перше весняне очко. Хоча й у ослабленому стані «Металіст» міг виграти, якби Марко Девіч забив пенальті. Однак гравець збірної України не реалізував свого другого 11-метрового удару поспіль, зарядивши вище воріт Дениса Бойка.
Тривалий час проблеми з реалізацією моментів були й у форварда «Волині» Майкона, який не забивав п'ять місяців. Однак у грі з донецьким «Металургом» бразилець, зробивши дубль, допоміг своїй команді перервати триматчеву серію з поразок. Отож Майкон — знову лідер у суперечці бомбардирів.
Матчі «Таврії» та «Дніпра» з минулого літа раптово перетворилися з рядових зустрічей на одне з найпринциповіших протистоянь у чемпіонаті. Причина на поверхні — група колись ключових гравців «дніпрян», які виявилися непотрібними власному клубу, відтепер захищають, і достатньо успішно, кольори головної команди Криму. Інтриги цьому матчу додавала й турнірна таблиця: «Таврія» відставала від «Дніпра» лише на одне очко, маючи ще гру в запасі, а отже, мала реальну нагоду потіснити «вічно четверту» команду з її законного місця. Нагодою цією команда Альтмана не скористалася.
Ключовий епізод гри стався на одинадцятій хвилині, коли після подачі гостями кутового голкіпер кримчан Дамір Кахріман не втримав м'яча в руках та випустив його прямо під ноги Зозулі. Хоч як дивно, але Роман не розгубився і з метра влучив у порожні ворота (перший гол нападника у Прем'єр-лізі за два роки). Позиційні атаки в «Таврії» не виходили, гості ж дозволили собі грати переважно на контратаках, лише на деяких відрізках підвищуючи темп та притискаючи кримчан. До того ж виправдали себе дві заміни наставника «дніпрян» Хуанде Рамоса. Джуліано на правому фланзі красиво втік від двох суперників, увійшов до штрафного майданчика і віддав під удар Боатенгу, якому нічого не лишалося, як добряче прикластися по м'ячу та розстріляти ворота Кахрімана.
Після цього всі питання про результат було знято.
Поразкою «Таврії» скористався столичний «Арсенал» — обійшов підопічних Семена Альтмана в боротьбі за «зону Ліги Європи». Здобути три очки в Олександрії «канонірам» допоміг екс-сімферополець Олександр Ковпак. Найкращий бомбардир чемпіонату України 2008/2009 другий матч поспіль стріляє «дуплетом». Після цієї поразки «Олександрія» опинилася на останній сходинці турнірної таблиці.
Cхожі проблеми має й тимчасовий керманич «Карпат» Юрій Дячук-Ставицький. Під його орудою «біло-зелені», дещо перебудувавши склад, програли в Києві «Оболоні» і по грі, і за рахунком — 0:2. Після довготривалого балансування на межі «життя і смерті» львів'яни таки провалилися в «зону вильоту», а «пивовари» — вперше з неї вийшли. «Ми боротимемося до останнього»,— сказав після матчу Дячук-Ставицький. Цікаво, що напередодні матчів за участю аутсайдерів Україною повзли чутки нібито про договірний статус поєдинків. Керівництво клубів дало відсіч пліткам до гри, а футболісти — вже на полі. Матчі в Олександрії та Києві закінчилися не так, як підозрювали букмекери.

Результати матчів
25-го туру:

«Металург» (Донецьк) — «Волинь» (Луцьк) — 0:3
Голи: 0:1 — Майкон (36 пен.), 0:2 — Савіч (39), 0:3 — Майкон (84)
«Таврія» (Сімферополь) — «Дніпро» (Дніпропетровськ) — 0:2
Голи: 0:1 — Зозуля (11), 0:2 — Боатенг (77)
«Зоря» (Луганськ) — «Іллічівець» (Маріуполь) — 2:2
Голи: 0:1 — Фомін (8), 1:1 — Ідахор (27), 1:2 — Віценець (37), 2:2 — Вернидуб (43)
«Оболонь» (Київ) — «Карпати» (Львів) — 2:0
Голи: 1:0 — Гурський (6), 2:0 — Мандзюк (29)
ФК «Олександрія» — «Арсенал» (Київ) — 1:2
Голи: 0:1 — Ковпак (47), 1:1 — Генєв (49), 1:2 — Ковпак (51)
«Ворскла» (Полтава) — «Шахтар» (Донецьк) — 0:2
Голи: 0:1 — Селезньов (27), 0:2 — А. Тейшейра (49)
«Динамо» (Київ) — «Чорноморець» (Одеса) — 3:1
Голи: 1:0 — Ідейє (27), 2:0 — Гармаш (41), 3:0 — Алієв (69) 3:1 — Матос (74)
«Металіст» (Харків) — «Кривбас» (Кривий Ріг) — 1:1
Голи: 0:1 — Федорчук (18), 1:1 — Марлос (74)
також у паперовій версії читайте:
  • ЧЕМПІОНИ ЗА ПЕНАЛЬТІ
  • УКРАЇНСЬКІ ЧЕМПІОНКИ ІНШИХ ДЕРЖАВ
  • УКРАЇНСЬКЕ «ЗОЛОТО» ТА «СРІБЛО» КУБКА ЗАХАРОВОЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».