Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
ВИСТАВКА ПОВЕРНУЛАСЯ ДОДОМУ
У Національний Києво-Печерський історико-культурний заповідник прибула виставка з колекції Музею національного культурного надбання «Платар», повідомляє i-pro.kiev.ua. Дві її експозиції «Слава Україні: золоті скарби і загублені цивілізації» та «Слава Україні: святі образи XI-XIX століть» від жовтня 2010-го до лютого 2012-го перебували у кількох музеях США в межах міжнародного виставкового проекту «Україна — світу». 166 експонатів колекції розмитнили у приміщенні фондосховища Лаври, після чого передали у музей заповідника. До травня їх мають інвентаризувати і виставити на загальний показ у четвертому корпусі Лаври.

Під час перебування виставки «Платар» у США її подивилося понад два мільйони відвідувачів. 166 предметів — це лише обрана частина для зарубіжних показів із загальної колекції, чисельність якої перевищує 10 тис. експонатів.

«ФРАНЦУЗЬКА ВЕСНА» В УКРАЇНІ
У квітні в шести українських містах — Донецьку, Дніпропетровську, Києві, Львові, Одесі та Харкові — відбудеться дев'ятий фестиваль французької культури, повідомляє unn.com.ua. «Французька весна», яка щорічно представляє в Україні все розмаїття культури Франції, розпочнеться 4 квітня на Софійській площі в Києві фантастичною виставою «Божевільні дзвонарі». Оркестр незвичних музикантів підніметься в повітря та з висоти пташиного польоту дивуватиме киян мистецтвом передзвону.
Панорама французького кіно пропонує безліч кінозустрічей і нічний марафон короткометражних фільмів. Передбачено також турне сучасного цирку, концерти класичної музики, виставки сучасного мистецтва та цікаві зустрічі із французькими художниками і письменниками. Закриватимуть фестиваль концертом від оригінальної французької групи Paris Combo, яка виступить 27 квітня на Співочому полі в Печерському ландшафтному парку.
також у паперовій версії читайте:
  • ДИВІТЬСЯ НОВЕ ІРЛАНДСЬКЕ КІНО
  • УПЕРШЕ — ДО ПАРИЖА
  • «БЕЗЛИКІ» ЛЮДИ
  • БІСЕРНІ ІКОНИ, КАРТИНИ І ПРИКРАСИ
  • NIGHTWISH ВИСТУПЛЯТЬ У КИЄВІ
  • «БУРАНОВСКИЕ БАБУШКИ»— НА «ЄВРОБАЧЕННІ»
  • СВІТ ТІМА БЕРТОНА
  • ФОТОАЛЬБОМ ДО ЮВІЛЕЮ
  • ЗА ВРАЖЕННЯМИ — У НАВКОЛОСВІТКУ
  • СІРНИКИ ДЛЯ НАТХНЕННЯ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».