Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
КОРОЛЕВСЬКУ ВИКЛЮЧЕНО З «БЮТ-БАТЬКІВЩИНИ»
Народний депутат Наталія Королевська виключена з парламентської фракції «БЮТ-Батьківщина» за порушення депутатської етики та співпрацю з Адміністрацією Президента.

Як повідомляє УНІАН, про це йдеться у заяві фракції.
У «БЮТ-Батьківщині» зазначили, що «наведені журналістами факти систематичного підкупу Н. Королевською та її політичною партією засобів масової інформації є неприпустимим порушенням депутатської та людської етики, ігноруванням демократичних принципів свободи слова».
Іншою причиною рішення фракції є факт неголосування Н. Королевською за включення до порядку денного постанови з вимогою негайного виконання рекомендацій про звільнення Юлії Тимошенко та інших політичних в'язнів, викладених в резолюції ПАРЄ, що є «порушенням фракційної дисципліни, політичних та ідеологічних засад діяльності опозиції».
Ще однією причиною виключення з фракції є «факти систематичної співпраці Наталії Королевської з Адміністрацією Президента, зокрема повне сприяння влади у проведенні масштабної рекламної кампанії Королевської».
Крім того, на засіданні фракції було оголошено догану народному депутату Євгену Суслову за порушення фракційної дисципліни під час голосування за постанову щодо виконання вимог резолюції ПАРЄ.
* * *
Українська соціал-демократична партія (УСДП) заявляє про вихід із Комітету опору диктатурі, а наступного тижня визначиться на з'їзді партії про формат участі в парламентських виборах, повідомила на брифінгу народний депутат України, лідер УСДП Наталія Королевська.
Коментуючи рішення фракції «БЮТ-Батьківщина» про її виключення, вона заявила: «Керівництву фракції «БЮТ-Батьківщина», партійним функціонерам набагато легше боротися зі мною, з моїми колегами, ніж сьогодні боротися з режимом Януковича».
Н. Королевська підтвердила, що не голосувала за включення до порядку денного проекту постанови про виконання резолюції ПАРЄ, оскільки її картку «було вкрадено».
За її словами, вона звернулася з письмовою заявою зробити дублікат картки, а також із заявою до голови парламенту, «щоб моє голосування за включення резолюції ПАРЄ вважати позитивним». Вона зауважила, що вся необхідна процедура з її боку була виконана.
Н. Королевська зазначила, що її картку було вкрадено, а картка народного депутата України Євгена Суслова «не спрацювала при голосуванні», але це стало «фіктивним приводом, який було використано для ухвалення рішення про виключення з фракції».
Відповідаючи на запитання журналістів, що однією з причин виключення її з фракції деякі колеги називають порушення Н. Королевською дисципліни, вона сказала: «Не можна порушити те, чого немає».
На питання, чи узгоджувалося нинішнє рішення фракції про її виключення з лідером «Батьківщини» Юлією Тимошенко, Н. Королевська відповіла: «Я впевнена, що це рішення не було узгоджене».
При цьому вона зазначила, що їй відомо, що Ю. Тимошенко «доносять усіляку інформацію для того, щоб зруйнувати наші стосунки, і використовують усі методи для того, щоб мене дискредитувати в її очах». «Я хочу сказати, що Ю. Тимошенко зробила дуже багато для мене. Я прийшла разом із нею у велику політику. Ми пройшли разом з нею вогонь, воду і мідні труби, і сьогодні ми знову у вогні»,— наголосила Н. Королевська.
Вона зазначила, що всі політичні сили повинні зробити все для того, щоб Ю. Тимошенко звільнити з в'язниці.
* * *
Народні депутати Євген Суслов та Олексій Логвиненко написали заяви про вихід із фракції «БЮТ-Батьківщина» на знак протесту проти виключення з фракції депутата Наталії Королевської.
Як передає УНІАН, Є. Суслов на брифінгу зазначив, що написав заяву про вихід із фракції, оскільки не підтримує «подвійних стандартів».
За його словами, вперше такі подвійні стандарти були продемонстровані під час звільнення Івана Кириленка з посади голови фракції «БЮТ-Батьківщина», а вдруге — під час ухвалення закону про вибори народних депутатів.
О. Логвиненко підкреслив, що також написав заяву про вихід із фракції. За його словами, склалася тенденція, коли «найбільш яскравий молодий політик у середині фракції не може бути, бо це — конкуренція функціонерам».


також у паперовій версії читайте:
  • ВР НЕ СПРОМОГЛАСЯ ОБРАТИ ОМБУДСМЕНА
  • «112»— НОМЕР ЕКСТРЕНОЇ ДОПОМОГИ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».