Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СУСПІЛЬСТВО
ЮЛІЯ ТИМОШЕНКО:«ВЖЕ І ЇМ ПИШЕТЬСЯ СПРАВЕДЛИВИЙ ПРИСУД»
Колишній прем'єр-міністр Юлія Тимошенко назвала обвинувальний вирок екс-прем'єрові внутрішніх справ Юрію Луценку вироком «режиму Януковича».

Про це йдеться у зверненні Ю. Тимошенко, повідомили у прес-службі партії «Батьківщина».
«Я не буду аналізувати їхні рішення, оскільки абсурд жодному аналізу не підлягає. Вся країна і весь світ бачать, хто саме в Україні при владі, хто замовляє й штампує політичні вироки. Вже всіх і все названо своїми іменами. Я хочу сказати про інше. День засудження Юрія Луценка — це ще й день проголошення вироку режиму Януковича. Так, вони кидають нас за ґрати, але бояться нас ще більше. Вони ховають нас по тюрмах, але відчувають своїми тваринними інстинктами, що їх час закінчується», — зазначила Ю. Тимошенко.
Вона ще раз наголосила, що влада фальсифікує проти опозиційних політиків справи, але знає, що вже і «їм пишеться справедливий присуд у тому вищому суді, де немає ні «вовків», ні «кірєєвих».
«Бо щоб вони не робили і як би не біснувалися, всю країну, весь народ не пересаджати, не обдурити, не залякати. Вони проголошують вироки нам — отримують вирок собі, від якого їм не сховатися, яких би мурів, фортець та резиденцій вони собі не набудували.
Кінець їх прийде, і прийде скоро. І прийде він не із-за кордону. Їх безславний кінець прийде з України: зі Львова й Донецька, з Одеси й Полтави, з Чернігова і Харкова.
Сьогодні ми за ґратами. Але якщо таку ціну ми мусимо заплатити за звільнення країни, то ми згодні її платити. Юра (Луценко), я знаю, погодиться зі мною»,— наголосила екс-прем'єр.
Ю. Тимошенко подякувала Ю. Луценку за витримку, мужність, честь, незламність, шляхетність, і за те, що він залишився справжнім чоловіком на «тлі тих немічних блазнів, які намагалися тебе судити».
Вона також звернулася до всіх друзів, соратників, товаришів, «які з болем у серці сприйняли цей ганебний вирок», не впадати у відчай і не сумувати.
«Вставайте й боріться. Падіння антиукраїнського режиму Януковича — це лише питання часу. Ви відповідальні сьогодні за волю й незалежність України. Тому не треба плакати й скаржитися на долю. Збирайте волю, збирайте сили, вставайте поруч один з одним, щоб наблизити той день, коли нарешті закінчиться в країні ця пора ганьби! Боріться! Не бійтеся! Не здавайтеся! До зустрічі на волі!» — закликає Ю. Тимошенко.

Канадські лікарі: severely disabled
Канадські лікарі, які брали участь у міжнародній медичній комісії з обстеження екс-прем'єр-міністра, заявляють про необхідність проведення Юлії Тимошенко конфіденційного аналізу крові й токсикологічної експертизи.
«Я вважаю, що їй потрібно провести конфіденційний аналіз крові та токсикологічну експертизу. Незважаючи на те, що у канадської команди було обладнання для проведення аналізів, яке могло видати результати негайно, українська влада відмовилася дозволити його використання, заявляючи, що ми порушимо кілька законів, що може призвести до кримінального переслідування», — ідеться у заяві доктора Пітера Куйтана, поширеній у Канаді, повідомляється на сайті Ю. Тимошенко.
У свою чергу, доктор Крістін Держко висловила подяку урядові Канади за його рішучу позицію на міжнародній арені щодо справи Ю. Тимошенко з огляду на потреби, які стосуються її здоров'я. «Ми пишаємося цим. Канадський уряд через Міністерство закордонних справ не гаяв часу та доклав усіх можливих зусиль для організації канадської гуманітарної команди. Пані Тимошенко попросила нас висловити її щиру подяку урядові Канади за цю ініціативу», — зазначила вона.
Канадські лікарі також констатували незадовільний стан здоров`я Ю. Тимошенко. «На початку та наприкінці нашого звіту ми визначаємо загальний стан здоров'я пані Тимошенко як незадовільний. Українські лікарі погодилися, що це найкраще перекладається англійською як severely disabled, — ідеться у заяві канадських лікарів.

[an error occurred while processing this directive]
[an error occurred while processing this directive]

[an error occurred while processing this directive]
також у паперовій версії читайте:
  • ПОСИЛИЛОСЯ НАПРУЖЕННЯ МІЖ УКРАЇНОЮ ТА РФ
  • НЕ СУДІТЬ І ВАС НЕ СУДИТИМУТЬ?..
  • УРЯД СТВОРИВ УКРАЇНЦЯМ СПРИЯТЛИВІ УМОВИ ДЛЯ СВЯТКУВАНЬ
  • У ФОКУСІ ЗАРУБІЖНИХ ЗМІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».