Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); ART-МОЗАЇКА
«ВВ» ВИРУШАЮТЬ У НАЙБІЛЬШИЙ ТУР
«Воплі Відоплясова» вирушають у Всеукраїнський концертний тур, присвячений 25-річчю творчої діяльності, повідомляє portal.lviv.ua. Гастролі триватимуть два місяці й охоплять двадцять три українських міста. Цей тур буде найбільшим за всю історію «ВВ».

Програму побудовано за «правилом золотої середини» — в рівних пропорціях звучатимуть улюблені пісні, рок-хіти бурхливої юності та нові твори з майбутнього студійного альбому, роботу над яким музиканти обіцяють закінчити найближчим часом. Кульмінацією концертного туру «ВВ» буде виступ 9 березня в Київському МЦКМ «Жовтневий палац». До Міжнародного жіночого дня музиканти підготували ексклюзивну програму під назвою «Ця зустріч нам хвилює кров, співаймо пісні про любов!», складену винятково з ліричних творів.

КИЯНЦІ ДІСТАЛАСЯ РОСІЙСЬКА ЛІТЕРАТУРНА ПРЕМІЯ
Названо імена лауреатів Нової Пушкінської премії в галузі російськомовної літератури. У «молодіжній» номінації премію одержала київська письменниця Ада Самарка, авторка любовних романів «Диявольський рай. Майже невинна» і «Кохати боляче», а також численних публікацій у журналах «Октябрь» і «Новая Юность», повідомляє Gazeta.ua. Аду цікавлять теми дорослішання та кохання молодих.
Лауреатом першої премії став поет Володимир Салімон. Церемонія нагородження відбудеться у травні, у день народження Олександра Пушкіна за старим стилем.

НАЙДОРОЖЧА КАРТИНА
Одну з найпопулярніших картин Сезана — «Гравці у карти» — нещодавно продали за 160 млн фунтів стерлінгів, повідомляє gazeta.ua. Експерти зазначили: наразі це найвища ціна в історії, яку заплачено за витвір мистецтва. Цю картину з однойменного циклу робіт французького художника купило Королівство Катар.
Попередню «рекордну» ціну (89 млн фунтів) раніше заплатили за картину Джексона Поллока No. 5, 1948, яку продали з аукціону 2006 року. Поль Сезан — один із родоначальників модернізму, створив «Гравців у карти» 1893 року. Інші чотири картини циклу зберігаються в галереях Лондона. Імовірно, її виставлять у Національному музеї Катару поруч із роботами таких майстрів, як Енді Ворхол, Даміан Хьорст і Марк Ротко, роботи яких країна також нещодавно придбала.
також у паперовій версії читайте:
  • РЕНТГЕН ЯК МИСТЕЦТВО
  • «ОСВІДЧЕННЯ В КОХАННІ»
  • «ЛЕБЕДИНОМУ ОЗЕРУ» — 135!
  • НАЙКРАСИВІШІ УКРАЇНЦІ
  • «ОСКАР»— У «АРТИСТА»
  • КАЗКАРКА ПИСАТИМЕ ДЛЯ ДОРОСЛИХ
  • ЛАУРЕАТИ КОНКУРСУ ГОРОВИЦЯ В ЯПОНІЇ
  • ВИСТАВКА ДО «ШЕВЧЕНКОВИХ ДНІВ»
  • «ОСОБИСТИЙ ОХОРОНЕЦЬ» — МЮЗИКЛ
  • ЖИВОПИС КЕНЗО У КИЄВІ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».