Пам'ять
Всеукраїнський громадсько-політичний тижневик
Понедiлок Вересень 29, 2014

"ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА", архiв новин за 2012 рiк.

ДЕМОКРАТИЧНА УКРАЇНА var _gaq = _gaq || []; _gaq.push(['_setAccount', 'UA-6198717-6']); _gaq.push(['_trackPageview']); (function() { var ga = document.createElement('script'); ga.type = 'text/javascript'; ga.async = true; ga.src = ('https:' == document.location.protocol ? 'https://ssl' : 'http://www') + '.google-analytics.com/ga.js'; var s = document.getElementsByTagName('script')[0]; s.parentNode.insertBefore(ga, s); })(); СПОРТ
ЧВЕРТЬФІНАЛЬНА ЗУПИНКА
Футзальна збірна України, попри скромний статус внутрішнього чемпіонату, на міжнародній арені демонструє непогані результати. На семи попередніх чемпіонатах Європи «синьо-жовті» двічі вигравали «срібло», одного разу ставали четвертими.

Цього тижня на чемпіонаті Європи в Хорватії наші хлопці обмежилися чвертьфіналом, як і на попередньому ЧЄ-2010. Це сприймається як невдача, хоч, скажімо, для збірної з «великого» футболу потрапляння до такої стадії змагань було б неабияким звершенням.
Незмінний тренер Геннадій Лисенчук перед Євро-2012 заявляв, що планує повернутися на п'єдестал. Після того як наша команда, складена переважно з представників львівської «Енергії» та харківського «Локомотива», здолала груповий бар'єр, до медалей залишилося зробити два кроки.
У чвертьфіналі потрібно було пройти господарів турніру — хорватів. Місцева збірна на континентальному форумі виступає лише вдруге, зірок із неба не хапає. При цьому хорвати мали «великий зуб» на українців, які, мовляв, нібито змовившись зі збірною Азербайджану, не дозволили їм пройти кваліфікаційний раунд чемпіонату світу-2012.
Хорвати були настільки ображені, що відмовилися тиснути руки своїм візаві перед грою. Таким було підґрунтя цього протистояння в Спліті. Сюди, на узбережжя Адріатики, українські футзалісти перебралися із Загреба, де грали матчі у групі. Обидва міста в 2009 році приймали матчі світової першості з гандболу, тому мають чудові палаци спорту.
Рекорд відвідуваності чемпіонатів Європи з футзалу (вісім тисяч глядачів) було побито саме в Спліті. Тут на 11-тисячній «Спаладіум арені» грала команда господарів. Цього вечора «картаті» мали підтримку 9800 фанів. Українці постали дисциплінованою командою, в якій немає яскравих зірок, проте є вміння карати суперників за помилки. Щоправда, на початку було видно, що підопічні Лисенчука хвилюються. Наші довго катали м'яч на своїй половині, не наважуючись загострювати ситуацію. Нечисленні вилазки до чужих воріт закінчувалися обрізками.
Перебіг поєдинку змінив наш автогол: після прострілу м'яч залетів у ворота харків'янина Євгена Іваняка, влучивши в коліно львів'янина Дениса Овсянникова. «За такої шаленої підтримки трибун непросто зосередитися. Проте нам удалося не тільки оговтатися від пропущеного голу, а й узяти гру під свій контроль»,— сказав згодом Лисенчук.
Наша команда зрівняла рахунок у середині другого тайму — відзначився Сергій Чепорнюк. Надалі перевага гостей лише зростала. Однак утілити її в другий м'яч українці не змогли ані в основний, ані в додатковий час. «Ми переграли суперника повністю. Статистика ударів по воротах на нашу користь красномовна — 12:4 у площину, 19:7 — загалом. Єдине, що нам не вдалося,— це забити ще. Хоча моменти ми створювали і мали їх реалізовувати»,— констатував тренер.
Головною перепоною був 25-річний голкіпер і капітан хорватів Іво Юкич, який відбив кілька «мертвих» м'ячів у ігровий час, а в серії пенальті парирував удари Кондратюка, Журби та Легчанова. Утiм, це було нескладно, адже наші пробивали майже по центру воріт. Натомість хорвати з позначки «стріляли» в «дев'ятки» без промаху. На ЧЄ-2010 Україна теж вибула на чвертьфінальній стадії, програвши в післяматчевій «лотереї» Азербайджану.
Наступна мета — чемпіонат світу в Таїланді, що відбудеться в листопаді. Аби туди потрапити, потрібно подолати бар'єр «плей-оф». Суперник стане відомий 11 лютого.
також у паперовій версії читайте:
  • БІАТЛОННИЙ ДИСКОМФОРТ
  • АНГЛІЯ — БЕЗ КАПЕЛЛО
  • УПЕВНЕНИЙ РЕВАНШ ДОНЕЧЧАН
  • ЗА КРОК ВІД СЕНСАЦІЇ

назад »»»

Використання матеріалів «DUA.com.ua» дозволяється за умови посилання (для інтернет-видань - гіперпосилання) на «DUA.com.u».
Всі матеріали, розміщені на цьому сайті з посиланням на агентство «Інтерфакс-Україна», не підлягають подальшому відтворенню та / чи розповсюдженню у будь-якій формі, окрім як з письмового дозволу агентства «Інтерфакс-Україна».